Arbetsdag!

Jag funderar seriöst över om jag valde rätt linje! Jag trivs jätte bra på florist linjen och det går många underbara tjejer där, Och jag vet att jag är duktig. Men för det första hur ska JAG kunna jobba med bara tjejer hela livet ut?
För det är bara att inse fakta flickor vi är några riktigt pain in the as!
Det är så mycket roligare att jobba med killar.  Det är verkligen det!
Ja Ja det är försent att ändra sig nu. Eller det är aldrig försent men, det är det för mig som definitivt INTE tänker gå i skolan mer än nödvändigt!

För att tala om något helt annat, så kollade jag igenom alla mina bilder på datorn igår. rätt intressant må jag säga!
Så jag tänkte bjuda på några! :D
Mobil bild, från vånga :)

Sälen- Hundfjället -09
Sälen Hundfjället - 09
Hur mycket uppståndelse blev det inte när jag sa att jag skulle ha min brudbåge såhär? ^o) Men jag står fast vid mitt val Om jag nu gifter mig:)

Självklar bjuder jag på några bilder som var med i arbetet, som gjorde att jag fick MVG ( mitt första :D) i Arbetsmiljö
 deras märke ser även ut såhär Dock är det en nosbil då..
 När jag kollade igenom bilderna när jag kom hem så såg jag hur fräckt det blev när det rök bakom bilen! Maria loved mina bilder.
 Min favorit bild absolut. Hur kan något så .. skitigt (HAHAHAHA)  vara så vackert? En tidig kall!! morgon den 9 april 2009

NU har jag e jävla huvudverk. Kanske är det Thinnern som kom på mina skor..!?!?! MOHAhaha  eller gaserna från färgen, jag sågott som sniffat hela dagen :P

Nu blir det Tacos sedan teori för morgon dagens körlektion :S

Ha den bra!

*TJingTJing*


Jobba Jobba Joobba!

Japp i dag har det jobbats, väldigt trevligt ;D
Det blir likadant i morgon också. Det ska också bli trevligt. ska dock ha mat med mig i morgon ;)

JObbade ju i lördags också, det gick ju bra.., när jag kom ihåg att man måste andas för att överleva!!

Ha et trevligt LOV!!

*TjingTjing*

I'm moving on ??

Idag mötte jag min största rädsla, det gick precis så som jag var rädd för att det skulle göra. Men hey! nu är väl det ur världen eller??
Jag hoppas det.
Öppnade senare en lyckokaka på facebook
"An admirer is concealing his affection for you"   
Seriöst! Varje gång de händer något får jag sådana läskiga saker, först  horoskop sedan i lyckokakor!
Ska man våga tro på sådant?

NU ska jag göra mig iordning, för en helkväll med Linnéa Tai-Mat och sedan Bio vi ska se UPP :D

Trevlig kväll på er! <3

*TjingTjing*


Bli Avundsjuk!!

Idag släpptes vadå för något?! JUST DET NEW MOON SOUNDTRACKET!!

Vem har det?   just DET JAG!! :D

fina låtar, har inte lyssnat jätte noga, men den rullar på här hemma. Lite deppiga låtar, dom är mer spännande i Twilight. Men det är ju en klart deppigare film, men den kommer vara underbar ändå!! :D

NU ska jag ner och sociala med gästerna Virran fyller ju 15 STORT grattis bror :D

*TjingTjing*


Marie Antoinette

Idag är det exakt 216 år och 4 dagar sedan Marie Antoinette avrättades år 1739 16 Oktober.

Marie Antoinette var dotter till Frans I, tysk-romersk kejsare och Maria Teresia av Österrike. Hon var den yngsta i barnaskaran. Hennes mamma, som ville gifta bort sina döttrar till prinsar och andra högättade personer, bestämde att hon skulle skickas till Frankrike, för att där gifta sig med kronprinsen Louis-Auguste, som på svenska är känd som Ludvig XVI under sin regenttid. Hon gifte sig den 16 maj 1770 med den blivande kung Ludvig XVI av Frankrike.

I Frankrike trivdes Marie Antoinette mindre väl till en början, men efter en tid började hon orientera sig i den kungliga kretsen överlag och i slottet Versailles specifikt. År 1774 avled Ludvigs farfar, Frankrikes kung, och hon blev Frankrikes drottning. År 1778 födde hon sitt första barn, dottern Marie Theresia Charlotte; efter henne föds Ludvig Josef den 22 oktober 1781, Ludvig Charles (Ludvig XVII) och Sophie Helene. Hon ska enligt vissa källor haft ett kärleksförhållande med den svenske greven och diplomaten Axel von Fersen d.y., och det påstås att de t.o.m. fått ett barn ihop.

Marie Antoinettes österrikiska härkomst gjorde henne alltmer impopulär. I mitten av 1780–talet kom halsbandsprocessen igång, ungefär samtidigt som Sophie Helene dog. Marie Antoinette anklagades för att ha tagit ett magnifikt halsband utan att betala för det och det blev snart en betydande skandal och hatet mot drottningen ökade ännu mer. År 1789 dog Ludvig Josef strax innan den franska revolutionen inleddes.

Under franska revolutionen fängslades hela kungafamiljen efter den 10 augusti 1792. Hon och Axel von Fersen gjorde upp flyktplaner för familjen, men flyktförsöket misslyckades och kungaparet dömdes senare till döden.

Under sin fångenskap och process, då hon dömdes för högförräderi, samt vid avrättningen visade Marie-Antoinette upp ett stort lugn. Det enda smycke hon bar under sin vistelse i fängelset var en signetring med en modifikation av Axel von Fersens devis ingraverad - "Tutto a te mi guida", allt leder mig till dig.

Fängelset finns fortfarande kvar i Paris och kan besökas av turister, även om det ej är originalcellen. Den blev senare omgjord och ingår nu som del i kapellet. La Conciergerie kallas det på franska.

Marie Antoinette avrättades med giljotin den 16 oktober 1793, som "änkan Capet" på Place de la Révolution (nuvarande Place de la Concorde) i Paris.

Jag e liite sur på att jag inte får ha Historia, det hade varit så himla kul!
Jag har fått låna en historiebok av ingrid så jag kan läsa om krig.. då det ska bli mit informerande tal. Så den slukar jag just nu! :D

Ha en trevlig dag!

*TjingTjing*


SKUL- ledarutbildning

I helgen har jag varit på ledarutbildning i Höör på mitt favoritställe Åkersberg!
Jag är medlem i något som heter SKUL  -Svenska Kyrkans Unga i Lunds stift. Och denna helgen har jag varit på ledarutbildning som sagt.
Jag vill passa på at varna, det kan bli ett långt inlägg, och det kommer INGA bilder. då jag inte haft kamera med mig.

I fredags åkte 16,23 satte jag och Hanna HL oss på tåget mot malmö. I Hässleholm hoppade Lisa och Erik på, Vi hoppade sedan av i Höör, och när vi sedan spenderat ca 5 min på att gå till Åkersberg  var vi framme en timme tidigare. Det började kl 18,00 Så vi fick vårt rum ( jag Lisa och Hanna i samma rum Sara svikisen kom inte:O ) Nr 3!! :D samma rum som jag bodde i en hel månad under konfirmationen :D

Så kl 6 var det då middag då hade alla kommit. jag tror vi var ca 30 st med ledarna också.
Vi åt ris och korvstroganoff  och sedan hade vi kuddkull och spelade upp små teatrar för varandra, så vi skulle lära känna varandra, även om många av de som var där redan kände varandra.
Till min och absolut hennes förvåning så var vi två st från lilla Näsum :O Jag och prästen iKa :D så jag har lovat att hjälpa henne, så hon fick mitt nr och var väldigt glad att lilla jag fanns!

Efter det så somnade vi gott, givetvis var det andakt och kvällsfika innan vi la oss ca halv 11.  
PÅ morgonen var det frukost redan halv 8 då vi skulle till Lund på stiftmöte.
Innan hade vi valt 3 st seminarie. Jag hade valt rättvistmärkt, och alla kan sjunga gospel, och sedan countdown to copenhagen.  Jag fick de två första.

inledningen bestod av att några olika präster från Lund presenterade sig, sedan pratade biskop Antje. och det internationella inslaget var när paret från Sydafrika presenterade sig, samt en från Tyskland och en från Palestina.
sedan började det första seminariet. när jag satt och lyssnade på den någorlunda intressanta föreläsningen så bara slår det mig, fan vad trött jag är! ögonen blev så tunga och jag skämdes så mycket. till råga på allt så satt Jag och Lisa längst fram mitt emot henne som pratade pinsamt...

Efter det var det lunch, det såg gott ut, vi fick veta att det var vegetariskt och skenet kan bedra!!
det är allt jag har att säga om middagen..
 Efter det var de seminaire nr 2. Alla kan sjunga gospel. Det visade sig att vi var rätt många från "vår" grupp jag, Linda, Hanna, Simon, Linus, Kim, Viktor, Simone, Sara och Dessan. och det var SÅ KUL!
Vi sjöng We are marching in the light of god ,  Hold on just i little while longer och What a mighty God we serve- Medley. 

Vi fick sedan veta att vi skulle vara med på mässan under kvällen som hölls i Lunds domkyrka. Vi var ca 30 st i kören så det lät väldigt maffigt!!
Tyvärr missade vi två föreläsningar pga. att vi skulle till kyrkan och öva mm.
Så vi gick och köpte godis. MUMS Simon har världens mest varierande godissmak right? ;)
Sedan så satt hela "gospelgänget" i Kryptan och snackade med damerna som var ordinarie medlemmar i kören. Oj så kul vi hade Det visade sig att några var från blekinge! och Sölvesborg. En av dom som sa att jag hade en väldigt vacker röst =D hade en dotter som gått i samma klass som min farbror! Vist är världen liten!
Sedan skulle vi tåga in.
I spetsen gick Biskopen, sedan 10 präster sedan 4 st präster till med rött under deras dress ( har inte läst på och vet inte om dom var något spec) sedan gick tre st ljusbärare sedan kom vi i kören två och två och efter de kom den svensk- finska kören.  Också kommer vi in och möts av en fullsatt domkyrka Något mäktigare har jag sällan skådat!
Vi i kören satt / stod i trappan under hela mässan. Så sjöng vi och lyssnade tog nattvarden och det var utan tvekan den bästa mässan jag varit på. Våra utländska gäster läste även olika bibeltexter på deras språk. Det var väldigt häftigt! Men jag tror att alla blev väldigt överraskade när den finska prästen gick fram och började "prata" jag ryckte till hela jag, och dom fick tydligen stänga av mikrofonen!

Sedan åkte vi hem till sköna Åkersberg, där vi åt mat köttfärs och spagetti pinnar MUMS, fast jag var VÄLDIGT mätt efter godiset!  Men man åt ändå!
sedan diskuterade vi om dagen och fick i kreativt visa hur vi upplevt dagen. sedan hade vi andakt i kapellet med iKa och sedan satt vi uppe ett tag i biosalongen, och snackade. medans några planerade olika helger och grupper som dom fixade i deras församlinghem.

Ja sedan sov vi igen. och ytterligare en dag hade gått!
I dag åt vi frukost och packade, sedan hade vi mässa i kapellet i regnbågens tecken. efter det så hade vi utvärdering. och pratade om helgen, vi hade även olika diskussioner

Sedan åkte var det dags att åka hem. Jag Hanna, Simon, Linus, kim, Dessan och Viktor åkte hela vägen hem tillsammans, men jag och Hanna hoppade så klart av i Näsum medans dom åkte vidare till Jämshög!

det var en otroligt lyckad helg tycker jag
Och snart ska jag invigas som ledare, då jag ska vara ledare på Hokas Juniorläger!
Jag super längtar. Innan dess så är det planering den 22/10 så Therese hoppas jag kan fira dig någon annan dag! OM inte annars så är det i k stad vi ska planera så det funkar nog!

NU får ni ha en trevlig helg, nu ska vi Familja och jag köra till Kyrkhultar'n och äta

God natt!

*TjingTjing*Uppdatering

Ber om: förlåtelse
Anledning: dålig uppdatering

Anledning till Andledning 1 : FACEBOOK!!

NU blir det ledarutbildning på ÅKERSBERG hela helgen! Super kul!
Så det blir inget bloggande :O
Hoppas ni klarar er ;)
<3
*TjingTjing*


SV

Arbetar om krig i världen nu, ska hålla ett informerande tal om det den 2 november, någon som vet någon bra sida om världens alla krig? HIttar inte jätte bra information!
Tacksam för svar ;)'

Ha en härlig SUPERKALL dag! :D

Jag slutar 9.20. känns väldigt lönt att ha en lektion i skolan, eller inte :P Hoppas ni har större tur!
Nu ska jag bomba mitt arbet ( plats för skratt åt min dåliga humor)

*TjingTjing*


BOKAT!

Japp me like Hm club!
JAg fick 59 kr rabatt på New Moon Soundtracket när jag beställde det på Ginza just nu! billgit billigt :D
New Moon soundtrack  TJOHOO!!
NU ska jag plock undan efter mig .. Nöjd mamma?

Walking with Dinosaurs!

Som ni kanske märkt så har det ekat tomt på bloggen hela helgen. Anledningen är att jag mamma Peter A och E har varit i Göteborg och tittat på Walking with Dinosaurs!   Och det var så jäkla häftigt!
Jag rekommenderar det varmt!
Så här såg scenen ut, vi var på scandinavium. Men platsen tog bara upp halva rinken.
Det var en kille som spelade paleontologen  var med under hela "resan" med mäktig musik vid rätt tillfällen blev det en spännande upplevelse! Jag kan inte säga att den bara passar yngre  utan den passar nog för vem som helst, pojkar och flickor 0-100!
 Långhalsen ( som har ett annat namn som jag inte kan..) var i princip i verklighetsformat. 12 m hög och 25 m lång   Längden tvivlar vi på, men höjden var bra nära!
Hade det inte varit för pinnen genom magen ner till golvet så hade jag faktiskt trott det var riktiga dinosar som vandrade runt där! dom såg så verkliga ut! rörelserna ja allt!

Det var skit fräckt att se på och har du chansen att se föreställningen så ta den!!

Jag avslutar med en bild på den farligaste av dem alla!


*TjingTjing*

internet shopping

Ja nu när då skolveckan är slut och man på Fredag ska till Ullared med frida så varför inte börja shoppingmanian redan nu?!?!
JAg fick hem 10% på H&M och nu har jag handlat upp de 10 :D
NU får jag inte glömma ringa MM och fråga om hon kan hämta mig i morgon :D Borde nog kolla upp busstider till   k -stad också :D

Ha en fortsatt blåsig solig höstdag :D

*TjingTjing*

Gymnasiemässan!

Varit på gymnasiemässan idag väldigt trevligt

OO AA OAE VI ÄR ÖSTERÄNGARE!!

Hade en otroligt skön sovmorgon kunde sova till 9 GUD SÅ UNDERBART!!!

Så nu ska jagta mig samman och skrivs ut min eng lapp sedan blir det att sova!!

*TjingTjing*


Samhälle!

Sitter nu på samhälle snart sv, då blir det att renskriva utav bara sjutton SHAKESPEARE Tjjoho!

NU arbetar vi om politik, vi ska välja fyra stor punkter som vi tycker är viktiga och jämföra de olika partierna alla 7!!

Efter skolan ska jag nog försöka gå en runda på stan, se om man hittar något trevligt, såg en jättefin klänning från lindex från the pink collection men jag vill gärna inte ha i rosa, hoppas det finns i svart :D

HAde varit kul med något nytt svart tills i morgon :D  GYmnasiemässan i kristianstad

Någon som ska dit?

Nej nu är det nog bäst att fortsätta ( förlåt för alla felstavningar kan inte kolla detta här ;)

 

*TJingTjing*


mat i magen!

Jag har faktiskt gjort mer idag än vad jag trodde jag skulle göra!! :O
Efter att jag segat klart här, och det innebar att jag lyssnade på Carries skratt på Youtube 100 gånger!
Jag har spenderat hela helgen (lördag) med att titta på Sex And The City men det vet ni ju redan, men i 5 säsongen avsnitt 4 "I love a charade" Så precis i början så skrattar Carrie. Jag spolade tillbaka minst 15 ånger bara för att höra det! HAHAHAHAHAH

se och njut!  1,43 in så börjar hon skratta men hela början är bra!!

Ja sedan tog jag på mig långkalsonger arbetsbyxor, tröja och min löparjacka och så gick jag och Peter ut och körde röjsåg, längs en av backarna så har vi röjt ner. KUL!!
Det är typ en sådan här jag kör, men det är en äldre modell, men för er som inte vet vad en röjsåg är så är det en sådan!

Och nu har vi ätit Kina mat MUMS!

Nu ska jag fortsätta med att lyssna på musik! :D

Frida jag har fått en inköpslista av mamma! :O jag ska köpa 70 champagneglas i plast! :O

I kväll är det parlamentet :D:D

Ha en fortsatt blåsig dag ;)

*TjingTjing*


Mammas house

Japp hemma hos mamma igen.
Det luktar kanelbullar i hela huset i Love it!!! :D

Ät lagom många idag!!

*TjingTjing*

Robins!

robin2_jpg_182230d.jpg

Robins är på tv just nu premiär jag är i himmlen han e underbar!! :)
*TjingTjing*

eller hur...

Om det fanns ett ord för hur mycket jag tycker om dig, 
skulle jag säga det. 
Om det fanns ett ord för hur mycket jag vill ha dig, 
skulle jag säga det. 
Om det fanns ett ord för hur mycket jag vill vara med dig, 
skulle jag säga det. 
Men eftersom det ordet inte finns, förblir jag istället helt tyst. 
Så sant som det var sagt..
*TjingTjing*

Inga idiotiska kommentarer eller följder på det tack! Acceptera istället ok!

 

Jag vet också att jag ändrat liiite i texten. men men

 


Happy fucking Lördag...

min dag i ord
vaknat
frukost
Sex And The City
duschat 
middag på Romantica med pappa
hyrt Män som hatar kvinnor
insett att filmen inte funkat
Sex And The City
Bloggat

Kunde jag haft det bättre?
Jag har så tråkigt!!! Linnéa piss off för dit fucking pyjamasparty!! i Need You! Right here Right Now to stötta mig!!!!!!!
Ja tänkte bara uppdatera lite.
Såg ni vilken jävla katastrof det var på idol igår Camilla för GÄRNA själv dö om inte har jag och Frida reservplaner ;) även eddie hur fan kunde dom gå vidare!?!?!!?!? JOn var ju underbar! Man såg ju att han ville vara där! FAn att jag inte röstade
Ursäkta alla svordomar nu ska jag deppa till SATC.
*TjingTjing*

1 Oktober!

Wow första Oktober och det har regnat större delarna av dagen.
NU är det höst!

Dagen har varit trevlig, gjorde ett ekologiskt arrangemang.

Därefter så åkte jag till MM och gick en runda med Bassan efter maten, sedan var det ju kören.

rätt trevligt faktiskt.

Hade en rätt rolig konversation med mamma

J: Vad är det du har på läpparna?

M: (tar fram Odd Molly läppbalsam)
J: Åh den är till mig förstår jag :D ( tar den och lägger i fickan)

M: eller inte.. ( fiskar upp den från fickan)
J: ditt lilla pervo, tafsare!!

M: Jag har faktiskt bytt blöja på dig!.. tyst en stund lite tystare, mormor har ju bytt blöja på mig!

J: Jag har varit i dig!

Asgarv..

Ja nu ska jag sova

FAn shit i helvete snittblommorna!! :O:O

SovGott!!

 

*TjingTjing*