Hjorthäng

Tjenis Penis.
 
I helgen hängde jag med hjortar. Det var rus x3 på det!! AAAHHH
 
Back on track. Helgen var fin, den började med Ledig fredag, as alway. Ikea med mamma och sedan bjussade hon på lunch på Olé. Det var gotT.
Lördag fixade jag lunch till mina vedhuggare i Lindhultet. Jag firade i hemlighet att kapandet var över. hehe
De flitiga männen bjöds på Potatisgratäng ( köpt variant, sorry MM) och grillad marienerad fläskfilé.
På kvällen blev det inflyttningsfest hos Feffe i Växjö. Och vi blev presenterade för hans nya flamma Hulda. Smidig typ, kanske någon högljud! 
Trevligt var det, Feffe sparade inte på något utan bjöd på både kaffejök våfflor och såsmåningom även bullens ( hulk!) Jag blev tilldelad finglaset med älgar på, och i det låg min cola stadig. Gott det med.
Som vanligt blev det provning av Feffes dyrbarheter. Kepa från Sovjetiska armen och hjälm från brittiska.
 
Hahahahahaahaha, har ni sett något sötare? Emil go och gla kexchoklad!
 
Söndag, iiih söndag! 
Ni vet när man sett fram emot något ett tag och så blir det bättre? just så blidde det. I allafall för min del!
Vi drog i Volvon något tidigt för en som gick och la sig halv tre.. mot Ulvereds hjorthägn.
Med oss på färden hade vi Cillan och Erik. Cillan var dagens huvudperson då detta var vår gift till her.
Väl på plats ute i skogen blev vi välkomnade och satta vid ett fönsterbord.
Lokalen var en finare variant av jaktstugan i Bråthult.
Döm själva! ;)
 
 
Vi blev serverade vår förrätt som besod av korvar och kött av hjort och vildsvin bla.
Till det serverades lite olika typer av bröd, två såser och ett kryddsmör.
Lagom till vi började hugga in kom en hel skock med dovhjortar springande från kullarna för att också få något i magen.
Alldeles utanför fönstret stod de och mumsade!
Vi såg oss knappast mätta på dem, men sedan lagom till huvudrätten kom Skånes landskapsdjur springandes med sina basthorn över kullen och glädjen i min mage visste inga gränser!
I storlek med en älg fick de dovhjortarna att se små och späda ut.
Vi högg så in på huvudrätten som bestod av hjortfile, sky, potatis och grönsaker efter säsong, dvs. vårlök, sparris och morrötter. Så sagolikt gott!
Lagom till sista tuggan kom ägaren och slog sig ned vid vårt bord för att berätta om sitt hägn.
Visste ni att dovhjorten kom hit från asien? ( jag visste)  det var givetvis a work of man. Men ändå. Den har funnits här i 500 år men de små rackarna har inte aklimatiserat sig! Dumt sa Bull, jättedumt sa Bill.
Han berättade också att alla deras naturliga fiender finns i hägnet. Lo djuren tar sig in och ibland passar en örn på att dra ner en Kronhjort!
Sen var det dags för kaffe och efterrätt. Jag och Jp provade chokladkakan medans vårt sällskap provade ostkakan.
efter maten tog vi en tur i deras lilla gårdsbutik innan bilen styrde mot Älmhult igen!
 
Tack för en fin dag!
 
På kvällen gick sedan jag Jp och Lill Milton runt Övraön. 7km. Det gjorde vi igår också. Skönt när det är fina kvällar!
Ikväll är det avslutning på viltspårskursen!
 
Jag har idag även skickat in 3/4 hemtentor. Jaaaa då. Bara att sätta sig och plugga nu inför näst sista skriftliga provet för denna terminen.
Har jag sagt att jag är trött på skiten?
JAG ÄR TRÖTT PÅ SKITEN!!!!!
Har jag också sagt att jag klarade min jägarexamne med bravur? Åh tåls och säga igen dock! får fortfarande en klump i halsen när jag tänker på hur bra det gick! HEJA MIG!
 
Hur glad blir man inte av detta förresten?
Att man varje år tycks glömma det...

J Ä G A R E

Igår hade jag uppskjutning, och det är hela den tjottafräsen ni ska få höra om nu, jag lovar att det är en bra story!
 
det började med att jag vaknade 05.00 och kunde inte somna om, jag kan alltid somna om! Trodde att jag kanske var något nervös även om det inte kändes så ( har idag bevisat motsattsen, vaknade 03.00 och kunde inte somna om och idag har jag inte något som jag kan vara nervös över)
 
Jag satt i soffan ungefär hela dagen, tills klockan blev tre. Då skruvade jag på Spotify och hade peppdans i en halvtimme. Min pepp- låtlista består av:
I'm on top of the world -imagen dragons
Roar- Katy Perry
I'm gonna be 500 miles- The proclaimers
Every little thing- Charlene carter
Som en riktig man- Kenneth and the knutters
bad connection- yazoo
Typ så.
Sedan satte jag mig i bilen och dorg mot kyrkbacken för att därifrån lifta med Lennart.
Väl på plats var jag sedan nr två ut att göra säker vapenhantering på kula, vilket var det enda momentet jag var nervös under. Direkt efter det var det precisionsskytte. Först i skjutstol. Då ska 4 skott sitta inom 8 cm. Mina satt inom 4,3. Efter det är det precision igen denna gången jägarmässigt. Vilket betyder att du antingen står eller sitter och du har en trädstam till ditt förfogande. JAg satt ner. rumpan på ett par brädor och knäna under hakan så båda armbågarna kan vila mot dem. Och sedan pipan mot trädstammen för stabilitet. Här går det inte att eftersträfa en skön possition, man får helt enkelt låta bli att andas... Något jobbigt men vad gör man inte? Här ska skotten sitta inom 17cm. Allt precisionsskytte är på 80m bör tilläggas. Och låt mig säga att träffpunkten skyms helt av pricken i kikarsiktet! Anyway, här satt mina skott inom 4,1 Alltså vart jag mer än väl godkänd här! Scooooore!
 
Efter det satt jag nästan en timme och darrade innan det blev min tur att skjuta på älgen. Där ska man skjuta tre godkända serier, en serie är stilla stående älg, rörlig, stillastående och rörlig. Älgen springer en stärcka på 20m tror jag i 18km. Man har i allafall 5 sekunder på sig. Älgen börjar springa såfort du börjat repetera efter första skottet. Även detta på 80m. Man har 9 serier på sig. Och det är detta momentet som anses som svårast då väldigt ofta ett skott kommer utanför träff området.
Under denna timmen började jag fundera lite på om man skulle ta och sätta tre serier på direkten. Tanken kom för att stanna även om jag försökte vifta bort den.
" Kom igen hanna skärp dig, oddsen att det händer dig finns inte, inte som du har skjutit innan, du är för oerfaren. Du kommer klara det, ta det bara lungt du har 9 serier på dig, kom igen kom igen" Ekadade runt i huvudet.
Så blev de min tur. JAg sköt parallelt med en kille som gjorde ett omprov. Förtsa serien kände jag att den var bra. och det visade sig vara en guldserie. 3, femetta,femetta, 5 ( femetta är så mycket i mitten det kan gå av 5 ringen)
Andra serien var jag något tveksam då jag tyckte att ett skott var lite dåligt. Kan tilläggas att på övning har jag nog skjutit ca 20 serier och har 3 godkända av dem.. Men det var en godkänd serie till 5,3,3,femetta ( stilla,rörlig,stilla,rörlig) Killen i båset bredvid mig fortsatte att missa... Tredje serien var jag tveksam till, kanske mest för att jag visste att det inte fanns en chans på jorden att jag skulle sätta tre i rad.
Provledaren: Jaha du du skjuter ju galant! Bättre än såär går det inte att skjuta. tre godkända direkt. sista serien 4,3,4,5. 
JAg: VA!??!?!?!
Den glädjen jag kände här går inte att beskriva. Jag hade klarat det direkt. på de tre första. Sådant gör man inte bara.
Nöjd med mig själv gick jag ut och var först i kön på avståndsmätning och säker vapenhantering för hagel.
Under väntetiden gör jag upp med mig själv. Klappar mig på axlen sväljer en tår. Högviltet är godkänt. och eftersom det gick så bra på älgen gör det mig ingen om jag får skjuta om något på haglet. Bättre än såhär kan de tinte gå! BRA HANNA!! Men tävlingmännsika som man är, man vill ju klara allt. Avståndsmätningen och säker vapenhantering var inga pics. Man går en runda med ett hagelgevär och kommer fram till olika stationer med djur, där ska man avgöra om man kan skjuta eller inte. Man ska sedan ta sig över ett staket och ett dike. provledaren här var riktigt imponerad över min älgbana och jag log lite i smyg.
 
På alla stationer går du på provledarnas kommando och hämtar ditt vapen, här gäller säker vapenhantering och du kan bli kuggad om du missar något moment.
 
Next up hagel. Kommer fram till haren, harjävlen som jag bara kunnat skjuta på en gång för det inte fungerat.
Provledaren här är en hård typ som skrämt en del elever. Han var på vårt informationsmöte, en rak man.
Haren kommer springandes från höger och jag skjuter båda skotten för säkerhets skull. Bryter bössan och han går fram och vänder den och kollar. går tillbaka och ser bister ut. Jag försåtr att han inte tänker säga något förrens serien är klar.
PÅ haren ska du skjuta på utgående och ingående , det är en serie. du har ett försök. avståndet är 20 m och du ska ha minst 8 hagel inom tröffområdet. du har två skott på varje håll.
När jag laddar om viskar han ur mungipan. 
" Nu gör du  likadant på vägen tillbaka, så går detta jävligt bra"
GULP!
Haren springer tillbaka och jag smäller av båda skotten, känner att det ena är över. Bryter bössan och han är nere för att hämta papperna. Kommer tillbaka och visar utgående som är full med små hål i.
Jag: Ja men ingående då?
Han håller upp den andra lappen och även den med massa hål i om än inte lika många. Godkänd!!
NU är det bara lerduvorna kvar.
6 duvor där man ska träffa minst 4. två skott på varje.
provledaren där hälsar välkommen och gratulerar även han till en strålande älgbana ( jävla tjatiga provledare det är, tänker jag)
PL: Okej då skickar jag iväg en duva så gör du en provanlägnign utan skott.
Duvan åker iväg och jag total sabbar anlägningen. Faaaaaaan.
Vid alla hagelmoment står du med bössan nere, osäkrar skriker Japp, eller vad du vill sedan ska man snabbt som fan få till anläggningen sikta och skjuta.
första duavan tar jag med andra skottet. pang pang
Andra duavn direkt.
tredje också direkt. Samtidigt som huvudet är tomt och så jäkla fokuserat vet jag att det bara krävs en till, en liten jävla duvjävel så är jag klar.
Fjärde duvan kommer, missar första man tar den på andra skottet. pang pang.
Ingen reaktion från provledaren och jag förstår att alla 6 måste skjutas.
Jag tar det lätt och sänker både femte och sjätte med första skottet. 
PL: NU kan du gå och ställa tillbaka vapnet.
Jag går till stället, kollar säkringen kollar piporna och ställer in vapnet.
PL: JAha men det här gick ju strålande Grattis till en komplett jägarexamen!
Jag: Nu börjar jag gråta.
Pl: ehhh..?
 
Vi går sedan tillbaka till haren där Mr. Barsk, Lennart och Annelie står och väntar. Jag bölandes. Så blir det kramar.
Tillbaka i samlingsrummet ser folk förskräkta ut när jag kommer in.
"Lugna er, det är glädjetårar" piper jag.
Provledaren som skriver min licens tittar på mitt papper, på mig också tillbaka på pappret.
PL: Du det här är riktigt bra!
Men faaaaan vad ni tjatar om det!
 
Men allt har en förklaring. I bilen berättar Lennart att Mr. Barsk berättat att jag är den enda (!!!!!!!!!!!) i år som tagit allt direkt. Det är givetvis älgbanan som spelar in. Förstå hur många som skjuter där, i ljungby ligger det en gymnasie skola med inriktning jakt de skjuter där, så så ett flertal jägarexamen skolor.
 
Jag är alltså va de beräknade 1/100 som gjort det.
 
Herre gud..
 
Jag är bara bäst!
rödgråten men nöjd tjej!

Quiz

NI trodde att bloggen var nedlagd, död eller hur? Nä då, den bara sov på min arm!
Vad har hänt? 
Naililicious har fått över 1000 följare! Så sjukt. framförallt känns det gött att det står 1,1K  under följare. 
Det har blivit en del av mitt hjärta liksom. Mitt lilla skötbarn. Och då är det givetvis kul att lyckas!! Men gladast är jag nog över att jag är så bra, åh jag e ju inte mycket för å skryta. Har lite svårt att höja mig själv inför andra. Men just nu känner jag för det. Jag kan alltid lägga in  ett par ironiska ord för att dölja det, hehe. Det är jag bra på. Men nu skiter jag i det! Jag är simpley the best, jag utvecklas och blir duktigare, heja mig! Dock gör ju detta mig till lite utav en material girl. 
Men men.
 
Nog om det. Milton växer och frodas, åtminstone är det vad folk säger. Själv ser jag det inte. Han har blivit tyngre det känner jag. Men jag ser om jag jämför bilder från i början tex. 
Vi går en kurs på brukshundsklubben som heter Viltspår. Det är väldigt intressant och Milton är stjärnelev, så där är allt guld och gröna skogar! Hemma bättrar han sig,  han är ju bara liten jag vet. Men det är tufft ibland. Sedan tre nätter tillbaka sover han nu i vår säng. Vi tog det gemensamma beslutet. John den kelgrisen sa inte emot alls. I know you!! Än så länge är det bara fördelar. Han lugnar sig direkt och John slipper lägga första halvtimmen varje kväll på att klättra över mig för att dra fram Milton från under sängen eller dra en tröja ur munnen på honom innan han kommer till ro. Nu lägger han sig direkt. gärna med sina mjuka öron mot min kind. Dör av mysighet!! 
John försöker verka barsk och säger du får alltid precis som du vill! Men som sagt, jag känner ju honom!
 
Ja ja, jägarexamen är på sluttampen. Tycker det är synd, har väldigt trevligt på plats! Har ju klarat uppskrivningen, det kändes då som att jag var on top of the world! Heja mig liksom. Men det har jag nog sagt.
 
Okej, igår var jag på min första konstrunda, i en fin gemanskap. Känns fint att vara en del av den gemenskapen. Åt god lax och glass och såg en del knäppa grejer bla. en kastanj som delat sig på mitten. Coolt.
 
idag har jag målat mina naglar, surprise. och handlat inför veckan. Och när JP sedan valde att befinna sig hemma målade vi tillsammans altanen. det gick fort och så var det trevligt!  Nu står han i köket och gör viltbullar. Det luktar vansinnigt gott!
 
Btw. ni kanske märkte att rubriken hette quiz. Vaddå Quiz tänker ni. JO i detta inlägg har jag skrivit ett flertal sångtitlar, det kan vara både en gammal sång eller en ny! Jag tänker vara snäll och berätta att 10 titlar gömmer sig här. både svenska och engelska. Ni kan vinna en gratis manicure by me! Eller kanske en fika, bros på vem som vinner hehe. Närå. jag ska komma på ett härligt pris som ni ENTE kan säga nej till! Så kom igen å tävla!!
 
Tänker bjuda på lite gamla mobilpics från en gammal telefon
here you go!
Jp på Black and white fest. Har ni sett något sötare?
Ia i palmen
 
snygg kompis!
Inför Virestad gångedag
 
I London med mitt hjärta!
 
Avslutar med en midsommar bild! 
Snart sommar!