smart lopp

Hej svejs i lingonskogen.

Har jag berättat att jag anmält mig till ett lopp? Yesbox jag har betalt pengar för att få springa en runda genom parken i Lund. Mest för att jag en dag kände nä, nu jävlar får det vara nog. Kollade lite på PT gym å sådär, men nä det vill jag inte lägga pengar på. Så fick jag komma till det tunga beskedet att jaaa.. springa kanske vore det bästa. Tråkigt. Men jag införskaffade mig en bok för att få upp viljan lite, lära mig hur jag ska lägga upp det för att inte stöta på motstånd direkt och vilja sluta.

Loppet är på 5km. Lagom start tyckte jag. Det är om 9 veckor så till dess ska jag kunna springa det, är tanken. Loppet har jag mest gjort för att då har jag ett mål, jag kan inte skjuta upp det mer för det kommer ta tid att ta mig från där ja är nu till att jag kan springa så långt utan att dö på kuppen. Och jag skulle skämmas ihjäl om jag kom dit och inte orkade springa! Och i så fall har jag betalt 300kr i onödan och det är jag alldeles för jävla snål för!

I måndags började jag på mitt schema, som jag så fint gjort i excel. Bockade av dagen och fyllde i tiden. Ikväll är det dags för träning två. Kommer bli svett, men jag ser fram emot att få bocka av en dag till!!

Igår var jag på syn undersökning efter jobbet. Mormor har tjatat på mig i ungefär hela mitt liv  att jag måste kolla upp det. Gick ju på en del undersökningar som liten glutt men då låg jag på någon gräns, såg sämre på ena ögat men ja vi skulle avvakta typ.

Igår kom jag in i Smart eyes snygga butik i Växjö och tog i hand med Hanna, yes Hanna. Hej Hanna. Hej Hanna!

Jag fick räkna pluttar jämföra och tycka till, läsa högt och peka ut bokstäver.

Du har ett brytningsfel på båda ögonen, berättade hon när undersökningen var slut. Du behöver glasögon, sa hon sen. Phhhjjuuu, sa jag. Sen skulle man välja bågar, det gick inge bra och jag la därför benen på ryggen och sprang mot tåget. På lördag tar jag med mig expert hjälp i form av Therese och besöker smart eyes i Kristianstad, i hopp om att bli klokare. Mormor har bestämt att jag ska ha två par. Jag är med henne på det. Ett par vanliga, enkla. Och ett par roligare. Till fest typ. Jag är ju en fest prisse! På jobbet tipsade de om solglasögon. Ahhh det hade inte jag tänkt på. Men det använder jag ju inte såååå mycket. Och om ifall jag inte kan bestämma mig mellan två bågar är det ju roligare att ha två vanliga!

Ja ja, Jag fick prova läsa lite med ett par provisoriska glasögon med min styrka i och Oj så klart och fint det blev! Det känns också bra att mina ögon inte ska behöva anstränga sig så hårt längre. Och de då inte ska ge mig sådan jävla huvudvärk. Win win!

Förresten här är en bild från loppet!

 


Torsdag

Ibland löser sig saker så himla bra från håll man inte viste fanns. Det är oftast de sakerna som gör en gladast, så känner jag nu. Men försöker dölja det lite, ser inte så bra ut annars…

Imorgon flyger jag och JP till London, och alldeles precis nu fick jag min första lön efter att ha jobbat heltid i en månad. Cash is King so to speak.

Mina räkningar är betalade och lånet tillbaka betalt. Det känns skönt och jag känner mig nu redo att göra av med lite cash i London. Förmodligen blir det så att jag snålar ihop helt och inte köper något, så trist när jag blir så… John har peppat mig hela veckan, Kom igen säger han. Jag vill verkligen att du ska handla. Ni tror kanske jag är ironisk nu, det är jag inte. Han har på riktigt sagt så.

Lediga fredag - måndag. Hur fint? Mycket fint. Idag har vi påskfrukost på jobbet. vi drog ihop ett knytkalas för att festa till det. Läkarna fixar nubben!

I år är det tre år sedan vi var i London ihop senast, så konstigt. Det känns som att jag och John har varit där flera gånger. Men faktiskt bara en gång under vårt förhållande. Ja plus den gången han kom och hälsade på mig när jag bodde där, så två då. Det är då också tre år sedan han postade en bild på Instagram. Jag föreslog att han skulle ta en likadan bild som den senaste han la upp, mig vid Tower Bridge. Det skrattade han hjärtligt åt och verkade tycka var en god idé. Men jag tänker inte hoppas för mycket!

För övrigt, världen vad händer? Bryssel, hela världen byter profilbild på facebook för att stötta och Eiffeltornet byter färg till Belgiska flaggan. Samtidigt fortsätter de bomba i Turkiet och vi bladar mest förbi de nyheterna i tidningen.

Vad gör vi egentligen? Tror vi verkligen att en färg på ett torn kommer få Isis å inse att vad de gör inte är OK, att deras hat mot omvärlden kommer förintas av att vi står enade bakom de belgiska färgerna? Det tror då fan inte jag. Visst viktigt att vi står enade, men detta är inget vi kan krama bort. Folk måste inse det. Samtidigt pågår snackat om religion då. Jag tycker det är skit att man drar in en religion i det. Jag tror inte någon religion bildades för att ha detta som mål. Icke. Samtidigt får man inte blunda för det faktum att de ibland använder det som argument. Då tror jag det är viktigare att man visar att nehe du, så är det INTE ok att du tolkar det.

Jag har aldrig varit riktigt rätt för å flyga, klart jag tänker på vad som kan hända. Men förnuftet i mig  talar ändå om för mig att chanserna är för små. Inför denna resan är jag dock orolig, inte för flyget utan för att vi ska till en stor stad, en stad som skulle kunna vara ett mål. En stad där det bor 10 miljoner människor, där en bomb på vilken plats som helst skulle skapa något förödande. I Älmhult går jag inte precis runt och är rädd för det. Men nu känner jag ändå en viss oro.

Fast jag innerst inne tror det går bra. Vi landar på Gatwick och flyger från Luton, och de är ju inte de största flygplatserna.

Nej, världen, medmänniskor, skärpning.

London Calling


Prag

Ja hörrni, nu är ni allt sugna på att höra om vår weekend, jag har ju tjatat om den i ett par veckor här…

05,00 rullade bilen från Södergården i fredags morse. Vi han med en kaffe och macka på Starbucks innan vi steg ombord på planet som 08,40 lyfte mot Prag.

Vi landade en timme och tjugo minuter senare. Och jag fick verkligen utomlandskänslan. Men blev snart varse skillnaden när det inte kom någon 30 graders värme farande i ansiktet är vi klev ut på gatan. På bussen till tunnelbanan och sedan klev vi upp vid Andêl 100 m från vårt hotell. Väl ovanför jordytan märkte vi snart att Prag bjöd på molnfritt och soliga häääärliga 14 grader. Det var riktigt härligt och vi gick en sväng för att fördriva tiden fram till incheckning. JP tog min hand och ledde mig fram till min version av himmelriket, The OPI nail Shop. !”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag som vetat om butiken innan hade inte vågat ta ut något i förskott då jag blivit såå besviken på liknande butiker innan. Men alltså Hallå. Redan på disken stoltserade de med hela nya Alice i Underlandet kollektionen, som inte släppts Eller promotats i Sverige. Fay råkade ha ett av dem på sin önskelista, Fearless Alice. Jackpot! För 290Ckr cirkus 100 svenska plockade jag ner det, ett till från samma kollektion till mig och två till mig från nya Soft shades kollektionen som inte släppts i Sverige ännu! Redan här var jag ju som ni kanske förstår fullt nöjd med helgen. Vi tog sedan en snabb lunch innan vi gick mot hotellet. Efter en drink i baren där och ett städat rum fick vi sedan nyckeln till vår casa för de kommande två dagarna. Väl inne i hallen ser vi stora fönster, toalett och ett vardagsrum. Sen upptäcker vi trappan, yes trappan. Vårt hotellrum var i TVÅ våningar. Det kan vara det lyxigaste jag varit med om, på ovanvåning blev utsikten om möjligt ÄNNU bättre då vi nu såg över de närmsta husen och hela Prag bredde ut sig under oss. Där uppe låg också ytterligare en toalett och då sängen.

Sen blev det åka av. Från hotellets Lobby kunde man ta en linbana, en liten ranglig sak från lobby upp på berget till nästa lobby. Hotellbyggnad två. Ute på deras terrass var utsikten magisk och vi söp in Prag i solskenet. Sedan styrde vi stegen mot gamla stan. Över första bron gick bra och sedan gick vi ned för att kunna gå längs vattnet där det var smockat med folk som njöt i solskenet. Inne i stan blev det dock glesare och det var inga problem att hitta två lediga stolar på The Irish time där Jp svalde andra ölen och jag deras äppelcider. Vi njöt till fullo innan vi tog steget bort mot Astronomiska uret och sedan vidare mot Old town square. Där gick vi en sväng och luktade på all mat och kollade på alla fina grejer i de olika marknadsstånden. En barnkör sjöng i sina fina dressar på en scen och det var väldigt gemytligt. Vi intog kvällsmat på hard rock café, och avslutade sedan med att köpa en varsin strut handgjorda potatischips av en liten gubbe i sin hydda. På dem knaprade vi nästan hela vägen hem, sista biten hoppade vi på en spårvagn för att få lite tjus.

Vi vaknade 06,40 lördag morgon med kurrande magar. Vi slogs med kineserna över frukost buffén. Får verkligen hålla med John, de kan verkligen INTE bete sig. Jag har trott han har överdrivit med sina historier, men icke. Och ändå tror jag detta var light versionen!!

Efter frukost begav vi oss sedan mot shopping gatan för lite shopping, vi hittade en OPI butik till, denna något blygare än första men två lack till fick ändå smyga ner i min väska!

Bland marknadsstånden även här fanns en liten hage med diverse djur, hästar, lamm och getter där man för cirkus 5 svenska kronor kunde få mata dem med en näve pellets. När vi går förbi kastar John ett längtande öga och säger, ” Åh jag blir nästan lite kär i den geten, vore det  inte roligt att ha några sådana hemma?” Jag var inte fullt så övertygad men vi fick gå närmare så JP fick conecta lite. Geten var mycket nöjd över lite klappar, men återgick strax till att med tungan försöka få ut lite pellets från apparaten bredvid. Efter lite korttagning strövade vi vidare.

Det där biblioteket jag ville hitt visade sig vara precis sådär svårt att hitta, så efter ett tags letande gav vi upp. Istället drog John med mig in på medeltida tortyr redskaps museet………

Innan vi åkte tillbaka till hotellet för en eftermiddagsvila vid 3 tiden sög John tag i en Langos och jag i en strut till med varma chrispiga chips! Så jäkla goda, och så kul att se  på när de gör dem också!

Under helgen provade vi även på trdelnik som är en liten rund deg de doppar i socker och nötter som sedan rostat över eld. På vissa ställen kunde man få dem fyllda med glass eller frukt. Vi gjorde det enkelt och tog från torget ( minst kö) där smörade de på nutella på insidan och en varm sådan delade vi sedan på. Vart väl helt OK men nästa gång vill jag nog ha mer fyllning!

Söndagen spenderades i det shoppingcenter som låg bredvid vårt hotell. Ett varv där innan vi gick tillbaka till vårt hotell för dusch packning och utcheckning. Sedan åt vi lunch på JPs favorit bar innan vi påbörjade resan mot flygplatsen. Väl på flygplatsen checkade vi snabbt in på Loungen. Det har sina fördelar att komma in i en resvan familj. Där stod baren, och snacksen och väntade på oss. Och vi slog och bekvämt ner i en varsin fåtölj.

När vi till slut kollar upp från vår bubbla för att se vilken gate vi ska gå till ser vi att flyget är försenat från 18,05 till 19,15. Surt men vi satt ju rätt så bra.

Närmre sju börjar vi röra os mot gaten, väl där står vi i kö till kvart i 8 och ser hur ankommande från Barcelona lämnar vårt plan, och väntar lite till på att flygpersonalen ska dyka upp. Till slut lyfter vi och kort där på landar vi i Köpenhamn. När klockan slår 21,06 kommer vi med andan i halsen till biljetthallen och inser att sista tåget direkt till Älmhult nu rullar iväg under fötterna på oss. John ställer sig i den 20 m långa kön till tågbiljetten och när den väl är printad å klar tar vi löpet mot Burger king för kvällsmat. 21,46 går tåget mot Hässleholm där vi direkt kunde hoppa på nästa tåg mo Älmhult. 12,30 landade vi i vår egna säng på Södergården och slocknade direkt.

När klockan sedan ringde 05,45 vart det förvånansvärt lätt att stiga upp. Jag tror det kommer komma som ett slag i eftermiddag. Tröttheten.

Men magen känns go och gla efter en härlig helg i Prag. En stad jag gärna besöker snart igen!


Blonds have more fun

Igår påbörjades projekt sommarhår.

Jag har Alltid tyckt att det är så snyggt med blont kort hår, se så fräscht ut. Och jag som gärna klär mig i blått ser en lyckad kombo där! Dock har jag aldrig vågat bli riktigt ljus eftersom jag trivts så bra i det mörka och känt att det passar mig bäst. Men igår visade jag lite bilder för min frisör och vi påbörjade vägen mot blondin, eller blondin och blondin. Ljus hårig i alla fall. The way God intended, typ.

Håret fick en ljusare färg och vid nästa bokning om 8 veckor ska det bli ännu ljusare, för att slippa ränder och missfärgningar( aka gult hår) tar vi det i två etapper. Känner mig så himla trygg där i stolen när det förklarar att det kommer ta tid för att få det bra. De kunde ju lätt ha gått efter mina önskemål och gjort mig randig i huet igår.  Visst är det drygt å behöva vänta, men jag tror det blir bäst i slutändan!

Mitt hår ska också få bli något längre, och det känns också som ett bra val. Behålla den korta nacken men låta håret växa längre överifrån, och på sidorna. Så nu befinner sig med andra ord mitt huvud i ett mellan läge, hur ironiskt med tanke på mitt inlägg igår? Men som jag skrev, ibland är lagom bäst.


Måndag morgon

Jag tog mig själv på allvar och hade en riktigt lat men göttig helg!

I fredags kom så JP syskon med respektive och kids. Vi åt tacos och hade det trevligt. Min choklad paj gick hem hos några men inte alla, där ibland mig å JP. Det blev verkligen en tryffelkaka. Och jag är glad att jag vispade grädde till!

Lördagen spenderade jag i soffan med Sex and the City och målade naglarna för glatta livet. På eftermiddagen när John kom hem gick vi en lång runda i skogen med Milton i det häääärliga vädret! Solen stod som spö i backen och det var underbart att få vara ute.

På kvällen gladde vi oss åt att kanal 12 valde att visa HV71’s match. Och vi fick otroligt nog se dem spöa Örebro med 7-1! Och är numera klara för slutspel!!

Mello fick vi ju också kolla på mellan varven, och för Sveriges ekonomi kan vi ju glädjas åt att vi INTE kommer vinna i år igen. Men det kan ju vara klokt!

Söndag rullade jag mot Skåne för att hjälpa mormor translate brev till Amerikat, släkten over there har vaknat till liv och de kommer hit i maj! Så roligt, det är i extas som Amerikaner ofta är, men det är roligt. Jag och mamma fick också sitta i köket och klaga lite. Morfar som suttit tyst och slurpat i sig sitt kaffe ursäktade sig för att köra Filip till Innebandyn och tackade så för underhållningen. Jag fnissade och mamma försökte inleda en boxnings match där på köksgolvet, men lugnade sig!

Jag tror det finns två sorters människor,

De som går i trappan eller de som tar hissen.

De som säger jag älskar dig hela tiden eller de som inte gör det så ofta.

De som säger Lakrits och de som säger lakrissss

De som dricker kaffe och de som dricker te.

De som kan inse sina brister och de som har svårare för det.

De som säger Chex och de som säger Kex.

De som kommer i tid och de som aldrig kommer i tid.

De som säger förlåt för allt och de som aldrig säger förlåt

De som är morgon människor och de som är kvällsmänniskor.

Listan kan gå på i evigheter, Det fina tycker jag är att man kan välja en sida, på Ovanstående hoppar jag från höger till vänster och håller mig inte bara till en sida. Kruxet är att det finns en tredje typ av människa, människan lagom, den ultimata Svensken, den som håller sig i mitten av allt. Den som aldrig tar sida. Och låt mig säga såhär de tycker jag sämre om än de som säger LAAAKRIIITSS.

Klart att jag också håller mig i mitten ibland, ibland är lagom bäst. Men inte alltid. Ibland måste man stå upp, stå emot, välja sida. Det är inte alltid lätt, nästan aldrig. Men man måste. Och jag kan ju bara gå till mig själv, men jag respekterar de personerna mer som vågar ta ställning mer än de som håller sig till landet lagom. Även om personen inte väljer den sidan som jag vill stå på har man ändå gjort ett val. Man står upp för andra och absolut viktigast, för sig själv.

Just det där med att stå upp för någon tycker jag är viktigt, jag försöker göra det så mycket jag kan. Kanske lite väl mycket ibland. Och det känns alltid så bra när man gjort det, även om situationen var jobbig. Jag uppskattar också väldigt när folk står upp för mig, jag kan känna mig ovan gentemot det och blir så himla glad när folk göra det. Extra glad blir jag när det är personer som man inte räknade med skulle göra det, gör det.

Måndag idag, jag assisterar läkaren vid ultraljud av hjärtat. Det är skoj, och så är det bara 4 dagar till Prag! Yippie!!!

I em ska jag klippa mig och hårstråna ska få lite ny färg. Kanske lila? Åhh en sådan där pastellig lila!? Eller? Nä jag får nog förbli mörkhårig, det passar min mörka själv tycker mormor. ;)

 


Torsdag

Ja min sköna hemgång i tisdags fick avbrytas rätt så omgående. När jag sprungit från sjukhuset till stationen kommer jag fram lagom för att höra utropet, Öresundståg mot Malmö, köpenhamns flygplats, Köpenhamn med avgångstid 16,10 förväntas inkomma 17,14, observera att tiden är preliminär och kan komma att ändras. ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH nej, nej, nej, nej.. När vi hela bunten gick in för att värma oss på stationen utropade de snart att tåget vart helt inställt. Kul, jävligt kul. Men 16,43 går ju det trogna Krösatåget så där tryckt vi in oss i tre vagnar. Och hem kom vi.  Trippen på Ikea gick alldeles utmärkt, och för att förtydliga så var Kanye West INTE på IKEA varuhus utan på IoS ( IKEA of Sweden), blåsippan eller vad man vill kalla det. Där alla designers sitter bla. Efteråt vart han och åt på Brasseriet, jo mamma precis där vi firade din morsdag förra året! Bättre mat kunde han inte ha fått!

Jag och JP lyckades dock undvika några folkmassor och märkte inte av artisten närvaro alls! Vi fick vårt shoppat blev nöjda både i själen och magen och åkte sedan hem för att montera, skruva och svära lite, mest svordomar kom det från John. Jag gillar inte det, när han blir irriterad. Tycker det är rätt otäckt.

Igår hade jag så mycket att göra på förmiddagen så jag egentligen bara ville låsa in mig på toaletten plugga in hörlurarna i öronen och vrida upp musiken. Jag gjorde tyvärr inte detta utan red ut stormen, det var klokt för det visade sig bli en riktigt bra dag sedan när jag fick lite lagom att göra för en person. När klockan slog 4 traskade jag mot utgången och styrde sedan stegen mot Grand Samarkand, När jag kommit till Vida arena hade jag ont i fötterna och var rätt kissnödig att jag bestämde mig för att slå mig ned på en bänk och njuta lite i solen. Det var såååå gött, solen stod rakt i ögat och jag kunde njuta i säkert en halv minut innan JP ringde och meddelade att han var i växjö.

Väl i butikerna fanns inte spegeln vi var ute efter, det kändes piss surt och så onödigt att John fått köra upp till Växjö. Vi fick gå en tur på maxi istället och handa inför fredagens middag samt min frukost då. Hemma slog vi oss ned i soffan och kollad in Ingvar Kamprad på tv 4.

Så är det något som sitter inne med en lite lagom stor spegel med en guldkant eller guldram så hojta till! Min absoluta favorit (Peter) ska göra ett bord till vår hall! Egen designat, by moi och honom då! Sen ska John såga ut en träbit som vi sedan ska lägga i ramen som bordsskiva då. Kommer bli så snyggt! Är förövrigt så himla nöjd med hallen! Vill bara få upp all dekor nu också så alla väggarna inte är fullt som tomma.

Ikväll är det kö, och som jag har längtat! Förra veckan började vi öva på ABBAs I have a dream, fast på svenska då. Det känns som en perfekt låt för vår kör! Och så roligt att sjunga en ABBA låt! Snart ska det ju börja övas på låtarna till passions spelet, det är ju bara två veckor dit, så det går vi nog igenom ikväll också. Jag kan ju inte vara med på spelet eftersom vi är i London (IIIIHHH Bara två veckor dit! J  ) Men det är fina och roliga sånger. Innan dess ska jag köra skalet till en kaka vi tänkte bjuda på imorgon. Ska bli spännande. Men choklad och nötter vad kan gå fel liksom? I familjen Petersson kan det inte det när man har de ingredienserna!


Skojigt

Förresten har jag sagt att jag fått jobb? Ha nä det har jag ju inte, den minan har jag tassat runt i en vecka noga sett till att jag aldrig stått med mer än en tå på den. Vägen hit har ju varit förvånads värt enkel, kul att något är det. Jag blev timanställd på resursen, dagen efter erbjöd de mig ett vik här på Klinisk Fysiologi fram tills maj och efter det skulle jag gå på ett sommarvikariat någon annan stans. Men så gick det galet och sommarjobben trillade mellan händerna på resurs tjejen, så jag började i ren panik söka jobb och maila gamla chefer förra måndagen. Dagen efter det får jag förlängt på min nuvarande avdelning. Fram tills september, med ett utökat ansvar och arbetsuppgifter! Scoore! Så bra att få vara kvar där man trivs men ändå få lära sig något nytt! Så nu blir jag kvar här tills september och sen får vi ser hur det blir. De har hintat om att jag ev skulle få semester, jag vågar inte ta ut den segern ännu, men visst vore det satans gött att få ha betald semester för första gången!

Idag assisterar jag på ultraljud av hjärta, det är spännande. Det är nog den häftigaste undersökningen jag varit på. När man får se hjärtat på skärmen och man ser hur klaffarna arbetar, det är så himla häftigt. Vi har en fräsig norrman som hyrläkare som är expert på detta och han är snabb som tusan, och framförallt vääääldigt duktig!

Ikväll ska jag och JP gå en sväng på IKEA för att köpa bla. En skohylla till vår hall, igår beställde vi en världskarta! Den är så himla cool, och det ska bli kul att få hänga upp den på väggen. Ser verkligen fram emot det, det är mysigt att gå runt och planera tillsammans. Jag vet int hur många gånger vi planerade för ett extra tv rum i hallen i det gula huset. Och även om det inte blev av så var det mysigt att gå runt och planera och drömma ihop.

 Imorgon ska han komma upp till Växjö mitt guld och inredning ska handlas samt en handling på city gross. Vi ska tydligen ha middag här på fredag, samt att jag har hand om fredagsfrukosten så måste handla inför den också. Jag hittade ett recept på en kaka i Ica kuriren och funderar på att göra den tills fredag. Men jag har också ett recept på en glass bomb/tårta som jag tycker verkar så himla gott… Måste prata med JP om det, se vad han tycker!


Grått sa Bull, fint sa Bill

Alltså vår hall, så rackarns snygg den blev! Som jag förutspått hoppade trappan liksom fram och blev ÄNNU snyggare! Så i veckan ska vi inreda jag å JP. Kompromissa oss fram till en lösning. Jag tror vi har en rätt så bra uppfattning om hur vi vill ha det och jag tror det kommer gå riktigt bra. Jag känner att vårt boende nu är så som jag vill ha det, det var det aldrig i det gula huset, jag försökte ändra om och lägga till men fick aldrig till de precis så som jag ville. JP Säger att så som vi har det nu också är hans stil och att han verkligen trivs nu. Jag kan dock inte förstå hur det andra huset blev inrett så som det blev, eftersom det då uppenbart inte är han stil? Han säger att han valt alla möbler själv. Men men, nu har vi det fint och det känns bra för oss båda! Nu är det egentligen bara mitt nagellacksrum som ska piffas till, jag skulle vilja ha in en soffa där eller en lite grupp i alla fall, för att fylla ut. Ser så tomt ut.

I fredags åkte vi på Hockey jag, JP å Far. Troja Ljungby välkomnade Visby- Roma, och hoppades på 3 poäng då detta skulle innebära kval till allsvenskan. 1925 själar klappade i takt till trummorna och första perioden bjöd på fartfylld hockey med en hel del chanser för Troja. I tredje perioden smällde Gotlänningarna till och satte 0-1, surt som attan men bra för matchen, då andra perioden vart mest spännande efter slutsignal då bråk bröt ut.

Målet fick dock Trojanerna att vakna till liv och de satte ett sanslöst tryck och kvitterade snart till 1-1. Glädjen visste sedan inga gränser när Troja tryckte in 2-1. De sista minuterna var sedan kolossalt spännande och nervkittlande, men Troja höll undan och vann med 2-1. Så fick vi sedan klapp i takt lite till när hemmalaget åkte ärevarv efter ärevarv runt rinken.

Lördag började jag med att ligga på en bänk och bli vacker, inte illa. Mina fransar fick ett lyft och det kändes mycket skönt, efter det hämtade jag ut vår färg och körde hem för att påbörja projekt ”renovering av fin-hall”. Klockan 12,30 nuddade första pensel taget väggen och när jag sedan till slut tog ett steg tillbaka för att beundra mitt verk hade klockan slagit 17,30 och jag då stel som en fura vaggade mot bilen. I den vrummade jag sedan ner till Anna med räkor och skumpa. Vi såg på mello och snackade skit tills vi stupade.

Söndag inledde jag med Brunch på IKEA med Lola, vi skickade iväg en lite beställning till Born Pretty Store och kände oss nöjda med vår prestation! Väl hemma vart det bara å grabba tag i penseln igen och påbörja lager nr 2.

JP den lille räven klev innanför dörren ungefär samtidigt som jag drog sista taget med rollern. Han konstaterade att det blev bra, tack sa jag. Sen frågade han om han kunde hjälpa till, med vaddå sa jag? Jooo sa han och tittade sig omkring, jag kanske kan dra bort tejpen? Är du dum i hela huvudet undrade jag då, det är ju det roligaste! Speciellt eftersom jag tejpar så Jävla bra och kanterna blir rakare än rakast, och låt mig tillägga att det inte är det lättaste i ett hus från 1800 talet där en blind man har tapetserat!

Vid halv 9 igår sjönk jag sedan ner i ett varmt bad medans JP låg i soffan och sov. Det var gotT och en timme senare fick jag dra mig upp och vidare till sängen.

Så en fullproppade med rolig helg till enda. Nästa helg tänker jag inte göra något, inte en grej. Förutom att måla naglarna. Sedan följer ju två smockade helger, en i Prag och en i London! IIhh så kul det ska bli! Och så fort tiden har gått!!

Jag tänker ändå rätt ofta att jag är glad att jag, eller vi är lite lata. Vi finner lika mycket glädje i att gå ut tillsammans en fin dag i skogen med Milton som att åka till Växjö och gå på bio. Framför allt uppskattar jag att man efter så många år ( även om vi blev det rätt snabbt) är så trygga i varandra att man klarar av att ge varandra utrymme. Vi behöver inte sitta på varandra, fredagskvällen i en varsin hörna av soffan med en öl och en cider och vi kunde inte varit lyckligare. Att vi som par klarar av vår vardag, vi trivs i den och är trygga. Vi behöver inte åka iväg en massa, hitta på grejer varje vecka osv för att fungera. Givetvis måste det ju hända något någon gång. Lite lyx, vi kanske går ut och äter en kväll eller så. Att resa är ju ett intresse vi båda delar. Johns mattas kanske av en del i och med att han reser en del i jobbet. Men en gång om året försöker vi komma utomlands. Det kan vara en dag i Köpenhamn, weekend i London eller en tur till Kivik och bada och kolla in alla äpplen.  Jag tror vi båda har börjat uppskatta att utforska Sverige mer. Det finns ju så mycket att se! Framför allt är det dö mysigt att resa med John, han är så trygg och stabil så jag som annars gärna tar täten lägger mig tryggt i lä bakom honom.  Förutom i London då, där styr jag med hela handen, haha!

Men där är ju jag hemma, så det finner han sig i. Även om han förmodligen också har koll på systemen kan jag dem som insidan av min ficka så han låter mig ta täten och det känns fint.

Summan av kardemumman är att det känns skönt att vara så pass avslappnad i sin relation att man inte behöver hävda sig, för sig själv eller för andra. Vi vet vart vi står. Även om jag ibland gärna hävdar mig lite, och kan bli både avundsjuk och trött på de som ständigt gör det. Jag vet ju inte vad de har för relation, de kanske måste göra så, de kanske är sådana personer. Jag tror det är viktigt att hela tiden tänka så, jag vet inte vad för relation de har. De vet inte vad vi har för relation. John är duktig på att påminna mig om det ibland, när jag glömmer det. Vad jag ser reflekterar nödvändigtvis inte det två personer har när de är ensamma och vise versa.

 Jag är i alla fall nöjd med att jag å John är på samma spår, det känns klokt om man ska dela ett liv ihop!

Nu har ni fått 1147 ord och nu får det vara slut på skrivandet. Ni ska snart få bilder på vår hall. Vill bara inreda först så det blir riktiga före och efter bilder! :)


Oscar

Igår fick jag hem ett par glittriga byxor från H&M. de är blåa och glittrar kolossalt mycket! Jag köpte dem på rea för 120kr, billigt å bra. De landade i brevlådan samtidigt som mina pengar swichades över till Isabell som stått för biljett inköpet. En fin liten trio, ska i april se Alcazar i Kristianstad. Jag Bambie och Frida! Det ska bli så levandes kul, och eftersom vi inte tror vi har dansat färdigt efteråt tänker vi fortsätta dansa på andra ställen natten lång!

I går kväll fick vi en ny liten prins, Oscar Carl Olof hertige av Skåne! Ah så fint å bra, Oscar och Skåne. Full pott för Viktoria som vanligt! Vilken tur att vi har dem! Och vilken tur för Sverige, två Oscar samma vecka!

Igår började jag tape:a hallen då, det gick bra och jag han med hela biten där nere och började en bit på trappan! Tänkte försöka hinna med lite ikväll innan kören också, vill ha så lite som möjligt å göra imorgon kväll men också kunna börja måla direkt på Lördag!

Jag har alltid varit rätt så säker på att allt som händer sker av en anledning, klart att det inte alltid går att finna ro i det. Verkligen inte, men jag har ändå alltid haft det med mig. I morse slog det mig verkligen att det är så, saker som gjort mig så besviken tidigare i år är jag rent utav glad att skedde idag! Enbart för att det gör att jag slipper göra svåra val och vara oviss idag. En sån tur!

Igår fick jag också hem första inrednings prylen till vår nya hall! Ihhhh, den var precis så fin som jag hoppades den skulle vara!! Jag monterade ihop den direkt och sprang ut för att se hur den skulle passa på sitt nya ställe, och tänka sig PERFECT match! Den passade perfekt och kommer se SÅ bra ut med grå bakgrund! Grejen är en svart bokstavsgirlang, jag skrev Södergården, såklart. Och där jag hade tänkt hänga den passade den perfekt! Vi ska bara ta bort en av dörrarna, vi har tre i hallen. En som leder ut, en in i vardagsrummet och en in i biblioteket. Alla utom den ut öppnas med dörren in i hallen, och de står ju alltid öppna för att värmen ska kunna glida runt och göra det skönt. Men då försvinner den enda väggen där man kan göra något roligt i hallen, samt att det blir onödigt trångt när det kommer mer än en åt gången! Så den mot biblioteket får nog åka av.

Nu är det snart hemdax och sen kördax!


Glader

I morse sov jag så gott något längre är vad som är, i bilen på väg mot tåget i ilfart, förklarar jag lugnt för John att missar jag tåget är det mitt fel, och det går ju ett vid 7 också, det är ju inte hela världen om jag missar detta. Vi behöver inte hetsa upp oss! Väl på stationen 06,39 ( Tåget går 06,40) Ropar de ut att mitt tåg är försenat. Så inte förens 06,55 rullade det in på stationen. På tåget börjar jag reflektera över morgonen, vad hände egentligen. Jag fick ringa John och säga att jag nog är sjuk, ” Jo jag sa ju det redan igår när du plockade ur diskmaskinen vid halv 10” sa han. Jag kände mig så glad å lätt i morse. Jag känner mig fortfarande glad! Det passar inte min image, sarkasm, realism och pessimist har ju varit lite utav mina ledord.

 Igår fick jag så fina news som jag inte tänker dela med mig av offentligt riktigt ännu, när jag fick dem hade jag så ont i huvudet så jag tackade mest och pustade ut. När huvudvärken äntligen släppte vid halv 9 tiden kände jag mig lättad, jag låg i soffan i Lindhult mellan John och Milton så jag var väl inbäddad. Anledningen till huvudvärken var att jag kom in i ett sådan flow på förmiddagen i arkivet och lämnade det bara en gång mellan 8 och 11,30. Arkivet är väldigt litet och väldigt ont om luft och så måste man fokusera på siffror. Eftersom flowet inte ville stanna av fick jag gjort så himla mycket och inte förrän jag gick där ifrån kände jag att det vart dumt att jag inte öppnat ett fönster. Försökte dricka allt jag kom åt, nästan, under dagen, men det behövdes lite piller och pulver för att det skulle släppa.

Idag har hela dagen bara försvunnit typ! Jag har fått lära mig att assistera läkaren vid ultraljud av hjärta, det är spännande och roligt. Helt plötsligt är jag med på 3 undersökningar, även om jag har hjälp på en del av dem, så idag har det varit stressigt. Men bra stressigt!

 

Ikväll ska jag nog börja tape:a upp hallen! Är så sugen på att börja måla!! Och inreda, hur skojsigt är inte det?