Jul jul, strålande jul!

Annandagen är här. JP är på jakt/ julbord hos ovajävlen. Jag antar att de sitter runt ett bord äter och skjuter ut genom fönstren...
nä jag vet att det inte är så.
jag har suttit i soffan hela dagen och tittat på lite film julpyssel och sett United ta 3 poäng mot Hull.
lite då och då har jag luktat på mig själv och känt mig glad. Fick min jimmy choo parfym av johnte!!
nu ska ni få lite pics från vår jul!
I lördags 21/12 var det julsalongen hos Emil och Anna och klädsel var julig! Medanns jag valde julkulor till örongångarna körde Emil all in. JP hade glitter i håret och var rimfrost! 
Marcus och emil
 
 
Ebba och Marcus! Sötaste hunden!!
Sedan var det julafton och den celebrerade jag och john i Skåne med Mamma och Co.
Erik som i år blivit ett år äldre utökade sin jultallrik. Och i år åt han två köttbullar en potatis och en skiva julskinka! Julskinkan var ny för iår för honom! moGET
Årets gran med en del av julklapparna, signes var inte på plats ännu och henne kan man alltid räkna med! 
 
En av de bästa julklapparna var denna bild som jag nu ska rama in. Lars med sin 14 taggare!!
Såhär nöjda var sedan jag och JP när vi kröp i Säng!
Här en bild från vår gran. Snart ska den ut.... Nästa år ska jag frakta hit en gran från USA. Vill ha den sådär tät!
 
 

Jul vakan

Igår satt jag och john i jaktstugAn och vakade på gris.
Vi åkte dit lite tidigare än vi brukar för att hinna mysa till det lite.
Grisarna brukar inte komma förrens efter 10 så vi hade gott om tid.
Vi tände lite ljus och spelade två omgångar sänka skepp och tre omgångar skitgubbe, och mumsade på en matador mix, för mig är det verkligen kalas då! 

Sedan satte sig john vid fönstret för att hålla koll och jag la mig i sängen och läste lite. Efter en stund la sig john bakom mig och jag hann knappt läsa två sidor förrens hans snarkade djupt.

Så jag la mig på golvet och övade på egopix. Samt läste lite till!

John vaknade till sedan ( med lite hjälp av mig) och så somnade jag i sängen och han tittade efter grisarna som inte ville närvara vid vår sammankomst. Så vid halv tolv begav vi oss hemåt.

Året gran mäter 2.40 i höjd och är igår klädd i rött och lite guld. Den är rasande elegant! 
Vickan lekte tjuv och polis med john. John är tjuven i fängelset och V är en mycket sträng polis! 
 
Ikväll ska vi till Lindhult och äta julskinka, jag är så galet sugen på det!
I morgon ska jag och john äta frukost tillsammans för första gången sedan älgjakten ( notera att då satt vi bara i samma rum och åt) 
Tjohoo


Julklappar

Status: soffläge ögonen minimalt öppna för att eventuellt lura hjärnan att jag egentligen sover! Faaaaaan så mycket jag missar när jag arbetar. 
Dagens arbete har bestått av att skiva 700 skivor julskinka ( inget mer handarbete idag ente, sorry JP) , äta lite skinka, servera glögg till glada vävstols tillverkare. Äta lite ägg, Klaga lite över långa arbetsdagar. Äta lite lax, Skratta åt mina kollegor som i morgon börjar five (5) a clock . 
Själv ska jag ta en sovmorgon för att sedan bege mig mot IKEA för Maggisens årliga julsamling. Ikea har ju också sin i morgon .... Kamprad ska dit som vanligt john också. Men jag väljer maggans! 

Förresten har jag bestämt mig för att börja arta ur. Jag ska gå all in i bloggen. Inte uppdatera mera utan sluta radera när jag tänker att nu tycker ni jag spelar ur! Hallå jag är ju rolig. Framför allt får jag då förhoppningsvis lite stimulans. JP skrattar inte lika högt och länge som jag vill när jag är rolig. Jag som uppskattar mitt skämt och kvickhet skrattar givetvis både högst och längst!

Anders Svensson ska sluta spela i landslaget, och Liverpool vann. Dålig vecka för mig bra för Otto. Jag gillar ju killen va men två sådana katastrofala nyheter pallar jag bara inte! 

I JPs familj har vi en deal. Tomtemor skickar ut vilken vi ska köpa julklapp till och på julafton först talar man om det och ger sin present. Alltså lägger man lite mer på en. Ca 5-6000 brukar det ligga på. Extra spännande på julafton. John har önskat sig en hund och jag presentkort på kicks, en Picasso tavla sommarhus vid Marie udde etc. Själva har vi valt att den som ska få julklapp av oss kommer få känna sig glad och givmild, och därför har vi skänkt hela slanten till ett katthus till Harry. Alla älskar Harry. Han kommer bli så glad den lilla rötotten!
Tänk vad glad den som öppnar paketet ska bli när de får en bild på Harry i sitt hus, texten tack och så Harrys underskrift aka tassavtryck. 
Själv hade jag inte uppskattat en sådan present, jag hade vält gran jäveln  och trampat på ALLA kulor!
Men en så rolig present att ge!

Jag har redan fått en julklapp, jag var ju i el stockholmo i höstas med mother, Ewa och friiida. Vi såg på spökh och var allmänt fantastiska. 

Igår spelade jag in när jag sjöng. Det gör jag ibland, för att höra om det låter falsk, ibland låter det inte helt bra men väldigt sällan falskt, jag är bra! Fast det tänker jag aldrig, jag tänker bara ok falskt låter det inte men ja.... Men igår spelade jag in när jag sjön Auld Lang syne. Och det lät riktigt bra! Jag kan se mig längst fram i kyrkan men strålkastaren i ögat och sjunga denna. 
Så länge övar jag hemma, Harry klappar länge åt mig när jag avslutat! 

Här sover jag.


Här skrattar jag åt de som börjar fem i morgon 

Här är min choklad tårta jag bakade igår.
Här kommer jag på att jag är trött igen...


Här är tisdagen !
Traditionellt isterband och polkagris lagande. I vanlig ordning stod Chrille, Maggan och john för isterbanden. Och jag och Maggan för polkagrisarna. John provade att dra lite och gjorde det helt ok för att vara nybörjare, givetvis hade han en bra lärare, jag. Sedan bjöd Otto och Sofia på homemade pizza och cola. Och kvällen blev en given succé. Jag och john avslutade sedan med en timme i jaktstugAn i jakt på vildsvin. Utan lycka tyvärr!

Lycka till med julklapparna,ni har ju en del av min lista tidigare om inte annat mottages gärna ett bidrag till en utbyggnad av Harrys hus ev balkong....! 

Seeee ya


Top notch

Min lördag slår er, alla gånger.
först fick jag ÄNTELIGEN plocka fram alla stakar och stjärnor, tomtar och änglar. Och gjorde en rejäl vinterstädning, skurade alla fönsterkarmen och bytte höst mot vinter i alla skåp. Provtände alla stakar och stjärnor för att se så att alla lampor var villiga att lysa för mig på söndagen. Och alla lyste så finT utom min ängel... Så den fick jag byta! Men den lampan hade till sitt försvar inte bytts på jag vet inte hur många år! 
 
När sedan hade bringat någorlunda julfrid med röda gardiner kom john hem från skogen, märkte givetvis ingen skillnad..... Men smällar man kan få ta..
 
Sedan blev vi hämtade av det nya KEXet och for mot Växjö staden med sällskap av två CP.
 
på plats vid Vida arena njöt vi av en taco buffé och självklart hade colaklubben ett möte. ( colaklubben = jag och Christer! inte mitt påfund roligt nog! ) 
 
Matchstart var något försenat och våra killar i vitt hängde inte alls med de första tio tills de fick ett mål, något oförtjänt kanske.. Men våra rumpor lämnade stolsitsen och fyra nävar sköt i höjden till rungande JA!
 
matchen slutade 1-6. Växjö lakers - HV71 
 
så ett par gånger till fick vi heja och se lakers fansen lämna arenan innan matchslutet. Nöjda som vi var stod vi kvar och applåderade vårt lag som gladdes åt vinsten lika mycket som vi troligtvis! 
 
Efter er matchen var vi alla på gott humör så vi bestämde oss för en tur på stan!
 
vi slog oss ner på Condeco och njöt av kaka och kaffe ( cola för mig såklart)
 ni förstår säkert att kvällen var TOP!! Speciellt då det var min kväll, min match och min.. Ja ni fattar grejen. Kvällen var en födelsedagspresent av min father in law, aka Christer. Åh jag gillar den mannen! 
På min riktiga dag fick jag välja en match på vida arena att se med lakers, och valde då givetvis när vårt favoritlag hv var på plats, och vilken match vi fick se!! Bra val jag! 
 
Hockey är en häftig sport att uppleva live. Precis när spelarna åker in på isen, musiken dånar, lamporna blinkar och publiken klappar i takt med mitt hjärta. Det är då, då jag vill vara med på isen och spela.
Jag och JP på våra platser
Fantastic four
 
 
Kvällens sista bild, tre idoler!