Where there's smoke

Ett äkta fän ser direkt att rubriken är ett avsnitt från sex and the city. Men jag måste ändå dra den slutsatsen att inte alla gillar den serien, i detta avsnitt dejtar Carrie en viss politiker. SOM idag dök upp i ett Desperate housewives avsnitt! Eller inte ett, flera. Hör och häpna så spelar han politiker här också!
Och för att vara ännu lite roligare med rök, så har vi grillat idag!

Så HUR klockren var nu inte den rubriken??

Idag kära läsare ska jag dela med mig av fina bilder! Många, men jag ska också försöka smussla in lite text i mellan åt!


korven smakade så gott! Jag och PW rullade skottkärran mot en lite grillplats i närheten alldeles bredvid en å. Och där grillade vi sedan lite korv tillsammans med A-K och M.

Idag tog jag sovmorgon också. Eftersom bilen befann sig på lagning, åkte PW med gudfar:en (?) till jobbet och jag kunde därför sova ett tag. tio i elva vaknar jag, trodde jag. Gris klockan hade inte hängt med i tiden och uret stod egentligen på 10 i 12! Så länge har jag inte sovit på en månad! Och jag ångrar det lite nu i efterhand. Är mycket tröttare faktiskt. Dock har ju dagen gått fort. Så i morgon tänker jag skutta ur sängen vid 7 som vanligt!


Annan viktig information är att jag idag såg att mitt påskris börjar slå ut. Små små gröna blad frodas på pinnarna! Roligt tycker jag, då jag trodde att efter att ha legat på golvet i hallen i 2 dagar skulle ta knäcken på dem.


I
helgen var det ju som bekant väldigt fint väder. Och jag och PW spenderade hela dagen ute i lördags.

Jag satte bland annat upp fjädrar i en av buskarna, riktig höjdare om ni frågar mig!

Jag planterade nästan 30 Penseér. Mörklila, mörkare rosa och denna ljus lila. Blev riktigt fint. Och nu går jag minste en gång om dagen ( likt en gammal kärring) runt med en dänk flaska och sprutar lite vatten på dem alla. Skänker dem ibland några väl valda ord också. " Ey du SPINKIS res på dig!!" eller " åh vad fina ni är, växer och frodas till mammas glädje!"
Lyckades fånga en fin bild med en fjäril som suger musten av mina fina blommor också. Vi har en massa fjärilar här i olika färger! Så många att jag nästan börjar tror att jag sett samma två gånger!
Här ser ni lite av planteringarna i lördags. Satte även upp ett litet bord och två stolar där på hörnan, och det hela ser nu mycket hemtrevligt ut! :)
Mina florist fingrar kliade och jag fick fart och gjorde en dörrkrans också!
En liten glimt av den får ni här!

Men i tisdags tyckte jag inte att kliandet lagt sig tillräckligt så jag gasade in mot metropolen och handlade så mycket jag kunde i två av de tre blomsterbutikerna! Något jag gärna gör fler gånger! Så mycket fina inrednings saker!!! Jag har förmodligen övertalat mor min om att komma upp en dag nästa vecka och handla med mig ( åt mig hihi). och det ser jag fram emot :)

Denna skapelsen är jag nog mest nöjd med. Koppen, blomman, äggen och fjädern är alla inhandlade på Kyrkbacken. och ihop satta av moi.

Jag har verkligen en svaghet för gräs plantor. Fontän gräs, plättar i luften Peperomia är en stor favorit!
En bild ni är vana vid! Köksön, som inte ser likadan ut i två veckor! Ägget är köpt på Linnéan's blomsterhandel. Deras Sia avdelning är to die for! Och längst fram där ligger lite (döda) pärlhyacints lökar. som blev över efter att jag gjort en dörr krans till Magdas födelsedag i onsdags. För att skryta kan jag meddela att det är den snyggaste kransen jag gjort i mitt liv. Inklusive min glitter krans från skolan, och den är jag rätt fäst vid!!
Kransen är tjockare än vad den ser ut, och jag har verkligen fått den i 3D, något som vi snackade mycket om i skolan!
I kransen har jag, Grenar från okänd buske, Blåbärsris, pärlhyacinter, pärlor som jag fäst på tråd, ett hjärta och en blomnål som båda är köpta på Linnéan, samt band och gröna blad från trädgården!


Förra året vid påsk gjorde vi i skolan små kycklingar av ståltråd och Påskliljor.
När jag svävade runt inne på Sia avdelningen hittade jag små fötter, likadana som vi gjort i skolan av ståltråd, för 18;- Tyckte de var riktigt fina och därför fick tre stycken följa med mig hem!
Kolla in foten! Gillar den, då den inte blir lika "äcklig" efter ett tag.
Kan nu meddela att alla blommorna böjt sig uppåt och de ser riktigt fina ut nu mera :)


I fredags var mor och CO här och åt Tacos med oss. De kom med en fin blomma ( som jag var med och köpte ;)
Efter lite funderande och "testande" på olika platser hittade jag tillslut en plats där den fick stå längre än ett par minuter, framgång med andra ord.


Jag är också lite sugen på att göra en påskboll, av Påskliljor. Fint att ha på köksön ;) och så ger det lite färg. Man kan göra flera i olika storlekar och ha till en fin dukning, eller ge den till någon man tycker om.
Lägligt nog är jag givetvis med på den enda bilden jag har, på denna påskboll! Tittar ni noga ser ni också kycklingarna vi gjorde, och foten är ju som sagt lite större på dem!

Nu tänker jag avsluta med två bilder!
Denna bilden från idag, tagen med Vintage cam appen, som jag gillar. Blev många fina bilder!
Och Anton's mandelägg, som gör dagen lite lättare!


I morgon blir det lunch i staden med Malin, och sedan tar jag helg, för att jobba på lördag innan det blir kalas för Magda.



*TjingTjing*

flowers!

Hallååå Alla fänz!
Det är grabb tid i huset så jag ägnar kvällen åt bloggen, eller?? Nej men en liten stund ska jag skänka er! Så hygglig är jag ju faktiskt!

I tisdags fick jag bocka av ytterligare en grej på min to do lista, en grej jag inte riktigt visste jag hade där! Jag åt middag tillsammans med en hel känd skara, Plus 2 kineser!!! Beat that, säger jag igen! Även om jag inte yttrade så många engelska ord ( jag tycker absolut inte det är kul att prata engelska inför folk that i know. Dock kirrade ju jag och Bambie ett varsti MVG i English Speaking nationella!) så gick det bra!

idag har jag jubbat, jajamensan ni hörde rätt folks! mer jobbdagar kommer jag få, hur många är dock inte spikat ännu. Jag trivs som fisken i vattnet i butiken, som säljer blommor. Idag fick jag visa mina skills i sorgbinderi. Benen darrade när jag ser lapparna, hög sorgdek. Svälj!

Men det gick riktigt bra och numero deux vart riktigt granner om jag får säga det själv!
Fick sådan beröm för mina rosetter. Då fnissade jag lite inombords....


Här dock den första, låg sorgdek. Med Nejlikor, Tulpaner, Aster och Påskliljor
Första höga dekorationen. Iris, Rosor, Nejlikor, Freesior och Brudslöja.
Och här mitt master verk! Eller de andra är också bra, men just när jag gjorde denna släppte allt! Allt kom tillbaka i huvudet och det föll sig så naturligt! Givetvis gjorde den låga dekorationen det också, men hur många sådana har jag inte gjort i mitt liv?
I denna finns, Anemoner, Nejlikor, Tulpaner, Vaxblomma och Eucalyptus.


Gjorde två handbundna sorgbuketter också. Blev bra de också! Hade de inte det hade de givetvis inte blivit godkända!!


Idag fick jag åter igen en sådan vuxen feeling. Jag satt i bilen på väg hem från jobbet och visste att hemma stod PW och lagade mat till mig som skulle smaka BRA. Jag gjorde planer för morgondagen och, ja. Jag kände mig vuxen. Kanske mest för att allt det jag tänkte på hade jag åstadkommit helt själv. Utan hjälp faktiskt. Eller ja kanske lite. Men absolut inget curlande för det. Och för en som är van vid att få allt serverat är det en ganska great feeling vill jag lova!!

Kanske ska fortsätta på det spåret??

JUST DET! I onsdags var jag på lunch! Lunch hos Malin med company av Bambie! Hon flätade mitt hår och designade min AjFån. Den ser nu mycket fin ut!


NU ska jag nog byta ut Hockeyn på Tv mot desperate housewifes bara för att reta grabbsen här. Men de ska ju egentligen spela poker så.....heHE


Ja just det, igår låg jag och PW i soffan i Lindhult och tittade på Hockey, och sen pratade vi inte mer om det.
Nu känner jag att ilskan bubblar inom mig och jag MÅSTE skriva lite fult ett tag!
Hindrade mig själv från ett ilsket inlägg på facebook. Och det är jag stolt över!!


Okej HV spelade inte bra hockey. MEN det gjorde fan inte det &%#¤?! FBK heller!!!!!!!
Liksom skulle de nu envisas med att vinna kunde de ju iaf ha spelat snyggt! De spelade så jävla fult! Så de var fan inte värda det. Och domaren... ÅH domaren. NEeej jag pratar inte mer om eländet, som Magnus Härenstam hade sagt.



Inför le dinner!

Vilket är mest spännande just nu?
Sådant gör mig orolig, Liksom hur fan kan man rösta på Zlatan?? NU?!?!
Vinner AIK slutspelet?
Detta gör mig lite lugnare!!
Lite snuskis humor nu, bara för att jag är på så bra humör! Sex åt folket!
Jag vill knappt erkänna hur många jag har varit tvungen att förklara följande bild för!


Idag innan maten sitter John och spelar Ps3 något mördar spel samtidigt som han via heytell pratar med sin kusin som bor några hundra meter bort...
PW: ser du den gubben där? Det är Otto ( så skjuter han på gubben som står precis framför hans vapen)
Jag: Är inte det Otto? är inte ni i samma lag??
PW: Jo hehehe men han klarar det, han överlever sådant!


Okej.... så länge han inte skjuter på mig så!


*TjingTjing*

Exalterad!

Passar på att informera att jag just nu känner mig lite Creazy!
Mycket kul på kort tid! Postmannen gjorde min dag genom att efter lite besvär trycka ner ett stort paket till mig i brevlådan ( Jag beställde det i söndags!!!) Och någon ynka sekund senare så ser jag att team sportia säljer Converse för 499;- Whoop Whoopp!, eller Buujah! För er som vill.

Helgen sänkte mitt humör då den bara delade med sig av tråkigt väder. Så jag kämpade för att förgylla den med annat kul!
Det blev kalas ut till småtimmarna på lördagen, och söndagen spenderades i soffan, som alla ni med facebook säkert redan vet! Anton Berghs mandelägg. Där är jag så svag så svag.....

På söndag kvällen blev det utflykt till Sibbhult där det blev en hamburgare talrik till mig och lite pizza till de andra.

Och igår kunde jag nöjt bocka av ytterligare en sak på min to do list jag var på elitserie hockey!! och oboy föll jag direkt eller?? Hell yeah!

Vid 4 tiden hoppade vi fyra Jag, Pw, OB och henke in i bilen och gasade mot Jönköping. Dagen till ära hade jag klätt mig i blått och kände att det var ungefär det jag kunde göra. De och klappa händerna!

I Värnamo intogs Max, och den låånga kön gjorde lite ont. Så vi gick till express kassan, knappade in vad vi skulle ha, betalade och gick sedan förbi hela kön och fick vår mat! Smidigt värre!!

Väl i Jönköping intogs balkongen och sedan var jag i sjunde himlen! Applåder satte igång och stämningen var super najs! Tills Hv gjorde 2-0 och det hela blev ännu roligare! Heja heja! Sen kom ju den där super onödiga ut visningen, och sedan föll det ihop. Dock måste jag erkänna att det var dåligt spel från båda lagen, och som den expert jag är måste jag klaga lite. Domaren hade dock goda nerver som vågade komma tillbaka till Kinnarps och döma inte lika uselt som sist, men inte mycket bättre heller....

Så när det till slut blev 5-2 och det återstod 2 minuter av matchen reste sig vi och flera och hasade oss mot bilen. Det gjorde att vi missade 3-5 målet, men what the plopp. Jag fick se HV 71 ta lednignen med 2-0 på deras arena under Livs flaggande tröja. BEAT IT säger jag. Jag hade det great!

Nu har jag alldeles för mycket myror i brallan, så ni ska få lite pix och sedan ska jag fly huset, som för övrigt minst har ett par minusgrader!!


Finaste vickan visade sitt stöd till HV innan vi åkte :)
Mycket fint att se.
Kommentarerna från Tv var rätt nära, så kanske jag har blivit tv kändis också!! ;)
Precis efter Du gamla du fria

Och slutligen en bild till Peter, Det är inte bara jag som har otur ;)




Och som avslutande ord väljer jag att till känna ge att tiden som velande mellan Hv och Frölunda är förbi. Och för att förtrydliga, jag erkänner inte detta för att jag är rädd att bli utkastad annars ;)

Dock finns ändå både FBK och AIK kvar som hatlag. Fan vilka fula färger de har!!!!


*TjingTjing*

Träningsvärk AB

Jag skojar inte, jag går som en stel opererad gammal dam. Jag har riktigt ont. Så det där med att springa varannan dag och gå varannan har jag skippat, denna veckan.

Jag kände så för att skriva en massa, men jag har inget att skriva om inser jag nu. och det gör ju det hela helt klart svårare!

Igår var jag i Växjö med Pw. Jag handlade inte så mycket som ett kvitto och såg på medan part deux handlade, och handlade och handlade! Jobbigt AB

Idag var jag också i Växjö, med en skön skara. Malin, Sanni, Emma och Tim-elliTim. Jag lekte guide då, skåningarna aldrig satt sin fot på Grand samarkand.
Första uppgiften var såklar att lära sig säga Grand Samarkand. Det tog ju som sagt ett tag innan jag kunde, för jag förstod ju själv att det inte hete Grand sam-marknad. Även om det liknar det lite!
Mina små elever klarade det utmärkt, vi körde på skriftligt prov och alla skickade ett sms till mig. de fick guld stjärnor allihopa för rättstavning!
Stolt Lärare AB

Sedan intog vi då marknaden it self. och sedan fick jag nästan sätta pluggar i öronen, då de inte kunde sluta säga ÅÅÅHH och AAAAHH så fint här ääääär!! Vi MÅSTE bara åka hit fler gånger. åååh jag kommer shoppa såå mycket nu Hanna. Buuhhuuu. Börja böla tänkte jag! Själv handlade jag för cirka 30 000
ett par trosor från Eriks hjälpen, samt ett linne och en tröja från Gina tricot.
Två par lyktor på Village också, för att lyktan på soffbordet inte ska känna sig ensam. och en nyckel ring till min blivande bil nyckel. Pw var mycket supportande i det fallet att jag köpte nyckelringen först!

Men hela dagen gick och när jag sedan klev innanför dörren, back home. Puttrade köttfärsen på spisen.


JAg har roligheter att dela med mig av också, men ni ska få suga på karamellen ett litet tag till. Jag släpper bomben när biffen är stekt på båda sidorna. Lika bra. Och sen njuter jag givetvis kolossalt av att terra er lite!


Ikväll ska jag ner och titta på fotboll, jag ska åka svart Volvo dit. Och det sällskapet är jag hel nöjd med!
Men jag inser nu att jag nog måste klä på mig lite, för solen strålar inte längre så ett linne och vårjacka duger inte.

Jag har egentligen inte skrivit så mycket viktigt. Egentligen inget alls för att vara helt ärlig. Men fingrarna har fått knappa lite och hungern har stillat sig.

Dock tänker jag bjuda på lite bilder!
Lyktor x3!
Lite grejer från Ikea sen i måndags då jag handlade där...Hårt att vara arbetslös!!
I morgon ska jag hämta den lilla söta saken på bilden på dagis och passa henne ett tag ( jag menar Victoria, i den rosa pyjamasen)
Nu klädbyte och sedan ska jag leka heja klack typ ensam till Virestads herrlag.
Jag tror jag komemr bli hel poppis!!
Heja mig AB!


Och nej, jag ska inte skaffa ett företag, jag har bara märkt att fler kids där ute skriver Ab efter allt.
Jag ville alltså bara känna mig lite ungdomlig! =)
Tycker jag lyckades bra AB


*TjingTjing*

Sport

Idag känner jag mig lite sportig, kan ha att göra med att jag idag för första gången sedan andra året på gymnasiet sprang. Jag joggade en runda i skogen. JAG!

Just nu har Rögle gjort 5 -0 mot Oskarshamn, vilket gör att de på målskillnad skrotar Malmös planer på spel i elitserien. och inte mycket kan glädja mig mer just nu.

På tal om sport så var det igår åter igen dags för Kontoret på kanal 4. Mina öron blöder när det visas. Dock prickade Dorsin in 1 bra skämt igår. De hade utvecklingssamtal. Och när första kom in och satte sig säger Dorsin följande: - Bäst att stänga av telefonen också så att vi inte blir utvecklings..störda.

HAHAHAHA JAAAA6-0 till Rögle Buuja Som Ron i Kim Possible hade sagt!

Helena Bergström fick också till det rätt bra i Melodifestivalen i lördags. När hons spelade den där snobbiga damen :- Så säger de Schlager-bög, varför då undrar jag? Det är ju som att säga kort-dvärg

Och så var Rögle uppe i kvalserien. Jag håller med kommentatorerna, imponerande!


Vidare till annat! givetvis minst lika viktigt!

Idag har varit en bra dag! Gick upp löjligt tidigt för att inte göra något, egentligen.. Körde PW till Ikea 07,20
Och sen blev det en lång frukost, innan då löpar skorna intogs. En runda i det absolut strålande vädret!! 10 tulpaner till vädret.

Sen blev det lunch, samt shopping på Ikea med Malin och Sanni. Och sen följde diverse hushållsnära tjänster. Alla mycket roliga...........

Fiskarna låg döda i pannan och potatisen blev mysigt mjuk och fin till dill och citron såsen, nu ikväll.


En kul grej hände för ett tag sedan. Jag och PW var på Eko där jag för övrigt åt en sanslöst god fiskburgare, extrapris skyltarna var nära att knocka oss men vi behöll lugnet. Dockskuttade John bort till schampo avdelningen för att införskaffa ett nytt schampo. Jag tog sport varianten nu eftersom jag börjat träna igen! Hälsade han med och släppte ner den i korgen. Manligt tänkte jag och gick mot barbie hyllan.

Väl hemma, tog jag flaskan och sätter in den i badrummet. och först någon timme senare när jag återigen befann mig där tittar jag ordentligt på flaskan. och blir genast full i skratt. Jag tar med mig flaskan och snubblar in i vardagsrummet.
- Du har inte du läst fel, det är inte sportvarianten ( kondition) du köpt. Det är ju Conditioner du har köpt John. Det är balsam. Det var ett riktigt happy moment. Så skrattade vi lite tillsammans och flaskan står orörd i badrummet sedan dess.


idag pratade jag jätte mycket engelska i bilen. Jag saknar det väldigt mycket. Jag älskade att bo i London, just för att jag fick prata engelska. På något sätt släppte alla spärrar där, jag babblade på precis som när jag pratar med mig själv! Skönt att veta att man kan när det gäller!


Nu ska ni få tre fina bilder, med lite text och sedan ska jag lägga mig ner ett slag!

Mina kläder idag! Kändeför en lite färgklick såhär i vårsolen! Lägg märke till mina mörka toppar också! Håret är tillbaka i den bruna nyansen, som jag saknat! Känns bra. För övrigt är jag nöjd med bilden, man ser att jag har en iPhone, med lila skal. Och helt klart en känsla för stil!! Buuhja.
såhär fin var våren i helgen i Skåne!
Givetvis lite humor! =)




*TjingTjing*

give me love love love









Ja vi börjar med lite music för er som själva inte har tillgång till youtube, radio, spotify eller bil med radio.
Var bara tvungen att lyssna på en gammal goding också, då de ovanför är nya hits allihopa! ;)


Valde idag att kolla upp texten också, då detta var en favorit när jag var en liten spoling!
The way I mate, the way I mate, the way I mate
I call a girlie girlie in a wae-oh
I call a girlie girlie in a wae-oh

I call a hubby hubby, eep-eep-eep

Girls, come on let's have a good time
It is the day to get wild
Do you feel like going down

Mating seasons in heat
Come on and get to your feet
To get laid we eep-eep-eep

Time to go-go
wae-oh wae-oh

Bushes are moving around
All the beavers have fun
They are playing with their guns

Guys are chasing around
Getting ready to beep
When they all hear our eep-eep-eep

För er okunniga så betyder mate parar, med fint ord....
Liksom FAN gjordes det bara snuskis låtar när min årgång var små kids?! denna och Boom boom boom boom I want you in my room, let's spend the night together and love you forever. Var favoriter!
frågar numero deux, vart fan var mina föräldrar?!?!?!?!

Trots detta tycker jag mig känna mig rätt så lycka i alla fall! Eller i alla fall min barndom, och den verkar ju alla andra haft det så jobbigt med så jag antar att jag är ett prakt exemplar!

Nu är jag dock helt inne i detta att hitta gamla godingar, som ger mig fina memories! Och så blir det som ett litet beroende och jag kan inte sluta!

Liksom den?! HUR många gånger dansade man inte till den och önskade att man var dem? Som såg ut att ha så skoj?!

Nu hittade jag en RIKTIG favorit. ÄLSKAR denna låten! Helt galet! ÄLSKAR ( get the point??) när de står och hoppar så där i slutet? River dansar, AS cooooolt!



Okej nu ska jag försöka samla mig, återgå till skrivandet, lätta mitt hjärta... En liten stund i alla fall!

Idag är det fredag, och folket där ute njuter extra för nu är det snart helg! Eller ja klockan är efter 4 det ÄR helg. Grattis till er.
Jag har varit på frukost i Kristianstad med kompisar, samt undersökt lite affärer, de såg dock ut precis som vanligt, så jag drog därifrån rätt snabbt.

Hemma hade hund anlänt och det blev lite liv i stugan! orden ut och gå uppfattades och sen var det bara att öppna dörren och hänga på bäst vi tydde. men solen gjorde oss sälle och skogen visade sig från sin bästa sida, GöTt!

Så efter det blev det fika på terrassen och svalka av sig lite.
Ikväll blir det tacos framför Den tatuerade änkan mycket bra film det där! Barndoms minne där också minsann, älskar när hon går där i garderoben och tar på alla klänningar!! Öppnar skåpet med alla skorna å sådär


Men först en tripp bort till liten tjej som vill ha sällskap! :)

inrednings tips ;)
Solen, solen! det är så härligt att gå i solen den värmer så!!
HehEHeheHeee



*TjingTjing*