Det gjorde nog ont...

Spenderade några timmar i staden och det var verkligen så trevligt! Ett gäng tjejer på Duvanders med god mat/fika och jag surplade på en kaffe latte.
Det var riktigt trevligt!

Sen gasade jag hemåt för att hinna måla lite till och rätt som det var var klockan kvart över 4 och jag fick lite panik. Rusade in i andra huset bytte om och gasade mot city för att planera nästa konfirmand träff.
oboy så trött jag är.

Just nu måste jag prioritera och jag gillar det inte, definitivt inte när jag vill göra allt, och få allt gjort. Jag blir less, hängig, trött, sur envis och så har jag givetvis kvar det jag brukar vara.. ; ) Fin kombo.

Väl hemma tillagade jag mina toasts åt en burk pizza sallad och uppdaterade mig i ishockeyn.
Varpå följande klipp fick mig att nästan spotta upp maten igen.


Alltså jag har sett klippet ungefär 10 gånger nu och jag begriper inte precis varför jag genomlider det om och om igen. Då det vänder sig i mig in ut, fram å tillbaka upp och ner och lite till när jag ser det... Örk...
Och så såg jag att Hv halkat ner ett litet steg. Men de tar de ikapp.

Varför kan inte bara saker göra sig av sig själv? Jag har inte tiiiiid!

Har märkt att jag mer och mer börja otrogna mig mot kläder för möbler och inredning. Var inne på Indiskan och ville ha lite mycket saker där.
( åh herre gud, nu förlovade sig ena bonden efter att de har känt varandra i tre veckor... Jag har strumpbyxor som är äldre än så! )

Till sist kan jag meddela att min önskelista ser ut likadant som den gör för dem som snackar för expert. Jag önskar mig fred på jorden, men jag sätter in det under en smartphone...


*TjingTjing*

Det här med rubrik igen..

På väg hem från kören i går vart jag visserligen så trött så jag fick kämpa för att hålla ögonlocken uppe, men jag var så sugen på att blogga! JAg ville rulla med orden som skåningarna rullar på R:en och ideér for från öra till öra där inne.
Nu har lite av den känslan försvunnit, tror dock att det faktum att jag har rätt mycket att göra spelar in lite.
Ska bege mig in för att måla de sista dörrarna och fönsterna. Sen in och byta om och rusa på staden staden och fira lilla Bambie som idag fyller 19. En stor rådjurskram till dig!

Har lite andra grejer jag behöver finna där inne också, så jag håller tummar och tår.

Vid halv fem ska jag och mina face befinna sig i församlingshemmet för konfa planering.
I morgon ska jag måla köket första gången och putsa allt MM spacklat. på fredag ska jag måla det en sista gång i köket sen är det klart! Har jag tur rullar MM in och spacklar det sista Och i så fall kan vi börja sätta tapeter på Måndag!!

Vilket känns rätt så härligt!
Dock finns det en jobbig bit kvar, taket i vardagsrummet är inte målat sin sista gång. Och det kan jag förklara för er är lika jobbigt som för jägarna i Hälge när jakten är slut och älgarna radar upp sig för dem.


Igår hade jag och MM besök i min lilla lya, Frida kom. hon tog med sig fina sallader från donken, och massa idéer. Så hängde hon upp min första tavla. Ramade in den gjorde hon först. Fint blev det, dock kan jag icke garantera att den kommer få hänga kvar just där. Tror den får en bättre plats.


*TjingTjing*

2032

20 träd, 3 rådjur och 2 polisbilar. Från Bråthult till Najsum indiana. Men vägarna var fria och ni whiners där ute kan ju inte annat än att hålla med om att det är en väldigt fin morgon!!
Gårdagen blev inte riktigt som planerat, men det resulterade i att jag spenderade den på bästa vis, så jag klagar inte!

Det var första advent igår. Galet!!
Idag ska jag och mormor jobba sida vid sida till 8o talets hits. Jag tror det kommer bli dunder succé! Kan det annat, är ju följdfrågan som är helt onödig.


Här hemma ser det inte ut som vanligt, det är pyntat och fint. Gungställningen ligger i ena rabatten. Taket till veden ligger uppe på åkern, mitt fina katthus har gjort en bakåt kullerbytta.
Men som sagt det är en fin morgon!

JAg har inte saknat ström en enda gång, och just nu känner jag att jag behöver något annat än folk som gnäller om strömmen på facebook.

Jag gjorde ett ålderstest för... x antal veckor sedan, för att ni inte ska betvivla min mogenhet dvs. Jag är ju så mogen så!


[x] Du vet hur man kokar kaffe
[x] Du använder dig av en kalender
[] Du äger mer än ett kreditkort
[X] Du vet hur man byter olja i bilen
[x] Du tvättar dina egna kläder
[X] Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[X] Du tycker att politik är intressant
TOTALT: 7

[] Du har alltid en penna på dig
[X] Du har fått kvarsittning
[] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[] Du dricker kaffe minst en gång i veckan
TOTALT: 3

[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[X] När du säger att du ska göra något så gör du det
[X] Du kan klippa gräset
[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[x] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[] Du pluggar när du måste
[] Du slöar inte i skolan/på jobbet
TOTALT: 6

[x] Du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[] Människorna på Starbucks vet vem du är
[] Din favoritmat är hämtmat
[] Det första du gör på morgonen är att få i dig koffein
[] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver.
[X] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[X] Du kan skriva snabbt
TOTALT: 3

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[X] Du har varit på ett tupperwear party
[] Du har förstått att ingen tar dig seriöst så länge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] Du har fler räkningar än du kan betala
[X] De flesta av dina vänner är äldre än du
[x] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[X] Du använder internet varje dag
[X] din garderob har inte rensats på ett tag
[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den
TOTALT: 7
Din ålder 26. Jag är: 19. Känns bra att veta.
Och ännu bättre att ni också vet nu!!!
HAHAHA gjorde just testet på Virran nu. han blev 13. Nu ska han försöka slå mig :/

Nu ska jag dressa om och måla tak. När mormor kommer ska det kollas på färg proverna sedan ska jag köra och hämta mina tapeter!!! : )

Det kommer bli en höjdare!


*TjingTjing*

Hur?

Jag vet att tiden går, men nu är det helt julpyntat här hemma. Hur gick tiden så fort?
Jag måste sätta fart, plugga in det bästa från 80 talet och sedan dansa i takt och måla tak. Först ska jag riva bort tejpen från de fönster och dörrar som är helt färdigmålade. Det är en tillfredsställelse som jag inte kan få nog av. Så vidare nu inte färgen smugit sig under tejpen och kletats ut över fönstret. Då får jag kika ut från en betydligt mindre yta. Och det känns ju klart lite tråkigt.


Jag har lekt läkare idag och som den onyttiga jag är vill jag trolla bort sjukdomen med socker. Vilket jag tror funkar. E verkar mycket bättre, A verkade mest nöjd över att få joina oss. välkommen i gänget brosan
störst och minst- till åldrarna dvs. ; )

Och sen de riktiga favoriterna!
finalen, men Albin som fick vara med på ett hörn

JAg skrattade så jag har haft ont i magen. Hujeda mig.
Nu ska jag ställa mig och steka lite ägg.

Frågan som nu snurrar i huvudet.
- är det värt att samla in en ny telefon så jag kan spela wordfeud??


*TjingTjing*

älgfärs

För världen är du bara någon men för någon är du hela världen.

såg denna texten för ett tag sedan på fb. rätt fin, om jag får säga det själv. Och jag har inte sett den på precis alla ställen som finns. Alltså oupptäckt! eller?

huset går nu sakta men säkert framåt. Tummarna börjar lossna och den danska morgon gympan går lite snabbare nu! två rum är helt klara, nästan alla fönster är tejpade. Bara det tar ju sin lilla tid, står där och pricka rätt med tungan. Sen tog ju tejpen slut bara för att retas, och jag la resterna på kaminen så den vet vad som väntar.....
igår blev det tidigt uppstigande och jag jobbade som en galning, tills min lilla dejt kom och knackade på dörren just som jag var i full färd med att svänga på rumpan och sopa golven till Gyllene tider.
Vi var de enda som ville gå på öppningen av Media markt i kristianstad, gick bus enkelt! Tyvärr fanns inte tv:n jag tittat ut som kostade så mycket som nästan gratis. Så jag drog med mig shoppaholicen över gatan till växthuset och frossade i kransar till lilla mor. och en annan ny mycket bättre(!!) tejp till mina fönster.
Sen fick jag köra tillbaka mot norrland, då den nya telefonen behövde all hans uppmärksamhet. helt förståeligt dock :)

Kvällsmaten var att hurra över. grillad kyckling långfranska med mycket smör på och Cola. ni borde prova sanslöst gott och väldigt onyttigt : )

Huvudet, näsan och halsen bestämde sig för sovmorgon medans jag körde på äventyr, Ikea och sedan blev det middag i Lindhult. Kalas kul.
Märker dock att jag börjar lägga på mig, av deras dialekt. Jag måste sluta upp med det innan jag kommer hem, annars får jag lida. Men jag kan inte hjälpa det! det blir så automatiskt! Förmodligen har jag språkhuvud. En del kanske kommer ihåg min briljanta högstadietid då det lästes franska i 4 år. Memories

Nu ska jag ut och plocka på mig lite mossa och grenar och annat kul så jag kan pilla lite här. höhö.
Välkommen hem, akta mosshögen där och jorden på golvet kommer jag verkligen sopa upp. vad säger du har du ingen sop?!?! synd....


*TjingTjing*

Paus

Efter denna jobbiga helg ska jag ta sovmorgon hela veckan!

Är inne och fikar nu, fralla med leverpastej och smörgåsgurka. och en kopp Oboy.
Har hunnit med taket i dressing roomet och sovrummet. Två rum kvar, sedan ska allt målas igen.

Huset är rätt öde så här sitter jag vid det runda köksbordet, sörplar från min kopp och lyssnar på svensk toppen på radion. Ögonen hänger lite och ryggen är böjd, trött böjd. Pan bandet som håller håret från ögonen är grått och litet, håret är flottigt och står åt precis alla håll.
Jag gör en snabb jämförelse mellan mig själv och Benny i Grabben i graven bredvid. Det gör kanske inte saken bättre, men jag känner mig vuxen. Jag fixade min mat, satte på radion för att få lite sällskap och satte mig ner för att pusta ut.
Sträcker lite på ryggen och viftar med tårna och märker att blåsorna inte gett med sig.

kom å kom å gör mig till din man!

Nu vet jag att jag måste resa på mig, så jag kommer igång igen. De två större taken är kvar att måla. Min rygg kommer göra ont. Kanske ska ta lite fönster imellan för lite omväxling?

Det är inte så jätte kul. Men det är ju för den goda sakens skull. intalar jag mig själv
*TjingTjing*

Brother louie

Sann form av ironi måste vara när man ser "mappen" för sina favorit idrottare på fb, och de bilder som visas upp är Andres Iniesta, Leo Messi, Carles Puyol och Megan from bridesmaids.....inget konstigt med det.

Allt känns lite sådär småjobbigt, känns lite bättre nu när jag stoppade in en näve bilar i munnen. Ahlgrens bilar menar jag nu, bilköpet du får äta upp
Dock var det inte jag som köpte dem, men jag tar på mig ansvaret ändå, ser ni?! jag är visst det ansvarsfull!!!


Fredagen spenderade jag på bästa vis. Jag körde genom dimman -sände fem onda tankar till bilen framför mig och bussen i röven som blinkade med helljuset, till norrland via en Maxi affär i olofström. Sen gjorde jag Tacos och sa sedan varsegodos och åt i godan ro. Sniffade på pepparkakorna och tänkte nej. Intog ryggläge i soffan och övade på att blunda till Sherlock Holmes.

Idag har jag således varit rätt aktiv trotts den okristligt tidiga upp stigningen. Eller kanske uppvaknande är rätt, sängen lämnades inte förrens två timme senare då jag hunnit sova lite till och mornat mig och tyckte att det var ok att bli sedd uppe så tidigt, halv 9.

Sen skulle det sportas, Okej.Det stegades en runda på en halvmil, och nu är blåsorna på fötterna större än vissa av tårna. En fin runda var det dock och hade inte mossa varit fridlyst hade jag plockat en del, och kanske en eller två kvistar blåbärsris.
Mina fötter tog sedan en paus i soffan och ojade sig så högt att Gordon Ramsey fick skrika lite extra högt på Tv, tror dock inte han misstyckte för det! Ni vet ju hur han e!

Fika har jag också hunnit med, fika i fint sällskap, kladdig kaka och en bedårande lite tjej.
Nu kommer en liten funderare. En fin sådan. Jag delar med mig av den för att jag är snäll.
Vi börja från grunden. Jag är ingen fåordig människa, snarare tvärt om. Förutom i just ett ämne. Snälla ord. Okej nu låter jag som en hemsk person, men jämför mig inte med Hitler nu direkt, vänta ut mig.
Klart jag säger snälla saker, men just de lite djupare. Fråga, Varför är det så mycket enklare att säga I love you än Jag älskar dig. Är det verkligen en korrekt översättning?
Jag har alltid tyckt att mänskligheten använder Jag älskar dig alldeles för lätt. Ska man inte förtjäna det? Och om man sedan vid något tillfälle verkligen vill säga hur mycket någon betyder för en och man redan sagt just Jag älskar dig femtioelva gånger, vad finns då kvar att säga som kan ha samma effekt?
Jag har lärt mig att det sedan finns folk som har lätt för att säga. Som säger det ofta, och det är ju givetvis upp till dem. Jag dömer inte!

Man kan säga en hel del fina grejer, men jag har två fraser som jag tycker är finast, först är inte helt oväntat Jag älskar dig säger jag sällen, aldrig. Men kan tänka det då och då. Det bilds liksom en klump, ett lock i halsen som puttar ner orden på mig igen. Bara för att förtydliga lite såhär mitt i jag är inte känslomässigt oåtkomlig!
Fras nummer två är mammas, den säger hon ibland och varje gång känner hela jag hur hon verkligen menar det. Hela hon, från de raka tårna upp till de lockiga håret ( permanentat)
Frasen är en gullig sådan som i fel mun lätt kan bli fel. Men så ibland ser jag en bild, är med om ett ögonblick, ser en person och känner hur mitt hjärta blommar upp sig lite och hela jag tänker Mitt lilla hjärta Den frasen är min favorit, alla gånger. Det gör nästan lite ont i mig när jag tänker det, för bakom det finns allt. Så det är mitt finaste.

En riktig bloggerska hade väl lagt ut en bild till detta nu men jag leker rebell. Jag vill inte välja, jag vill själv sitta och tänka på mina fina. På dem jag ser och vill säga mitt lilla hjärta till.
( nu blir jag bloggerska!!) Tänk på era fina. putti nutti!! Örk, nej. Det går bara inte!
Gör vad ni vill, tänk på vem ni vill, Stalin, Göran persson, flickvännens mamma, personliga tränaren. Vem ni vill. Det är ju ändå inget jag direkt kommer märka av, märk mina ord!!!
Och med den balla avslutningen på mitt känslodrypande avslut säger jag Goder natter
I morgon ska jag måla tak, och kommer förmodligen bli vitare


*TjingTjing*

Give up

Det hände, det var inte jag som gav mig först utan sängen. I morse när jag sov som bäst väljer benen att vika sig och pang ner i golvet, så låg jag i böjd vinkel. Öppnar ena ögat what the fuck= Peter kommer in, Vad hände? Öppnar andra ögat What the fuck?
Kliver upp rättar till benen och lägger mig sedan och somnar om.
Vaknade av att huvudet bankade och satte mig i soffan med oboy, juice och vad som fanns kvar av min lång franska. Vissa delar var torrare än min humor men det gick ner. Rätt som det var stod MM utanför min dörr och jag vinglade ut i pyjamasen och ropade bort, What the fuck?

Sen blev det spacklande ( det gjorde mormor) och filosoferande ( det gjorde mest jag)
Sen har jag kört Volvo och bytt däck. tog 10 minuter cirkus.
Gasade hemåt. och hoppade sedan på cyllen igen och nu sitter jag i soffan. Lyssnar på Ana Johnsson we are

Bra låt.

Det jag irriterar mig mest över nu är att jag är på de sista avsnitten på Förhäxad och det är ju synd i sig. Men jag stör mig också på avsnitten, liksom en bunke tjejer som ska sura på varandra missförstå och bitcha sig. Liksom, NEJ ni var ju så mycket bättre!! Varför kunde det inte vara en ilsken demon eller något coolt som förstör, varför ska det komma en elak syster till Billie och vända om allt? Nu förvandlades allt till ett avsnitt av Melrose Place, våra bästa år eller någon annan gammal lam serie. Hoppas finalen blir riktigt bra.

Något annat som var bra var Breaking dawn. Damn, när det gått en halvtimme av filmen hade jag skränt mer än jag gjort sammanlagt åt de första tre. Och det var för det var fint. De hade lyckats med den! Varför det nu ska dröja ett år till sista delen kommer är ju tydligt bara att de vill tjäna mer pengar, vilket känns onödigt i mina tanke banor. Det hade väl räckt med ett halvår!


Har funderat lite på nu om jag ska börja läsa ändå, stora frågan är ju dock till vad. Radio pratare, sport journalist!


*TjingTjing*

The real group

Jul är kul.
Dyrt med för den delen. Men ack så mysigt. Älskar Julen. jul jul jul jul.
Igår satte jag fart på julkänslorna på riktigt. Tog bilen til Norrland, hackade mig in på spotify och satte igång julmusiken. tände upp i lilla lyan och sedan bakade vi pepparkakor!!
Och nu till den stora avslöjningen, jag åt inte ens en liten smula av degen! Helt sant!!! Men det gjorde nog inget, för det försvann minsan en del ändå!
Denna formen är jag absolut nöjdast med, kakan blev så himla fin. Och på de sista plåtarna sparade jag och bakade även det lilla hjärtat i mitten. Super fint att garnera med tex.


Sen blev det en titt på bönderna och sedan hittade jag dumt nog Scary movie 4 på en kanal. Och det fick jag ju ångra bittert. Med ans den ena satt och skrattade låg jag bakom ryggen med ansiktet i kudden och ett finger i varje öra. Urk!


Idag har the real group fått fortsätta rulla. Nu den riktiga skivan jag letade efter redan igår. Med ans jag spenderade lite tid i min lilla lya. slipade och nu väntar jag bara på att MM ska komma och spackla lite till sen ska det målas! Har sedan tvättat, vikt tvätt och dammsuget. Känner mig lite duktig sådär. Kirrat busstiderna inför ikväll är också gjort. Så nu är jag redo för Breaking dawn. Får se hur den ter sig.


Har två lite störmoment som ligger sådär i bakhuet och stör lagom mycket.
1. Jag har fortfarande inget internet på min stora dator, vilket gör att alla mina London bilder lider. Och jag med för den delen.
2. att de inte lär ut hur en lastbil fungerar när man tar B-körkort.
För att reda ut det trassliga i era hjärnor som bildades under sista punkten berättar jag vad som hände.
Vägarna till Norrland går lite upp och ner och på ett ställe är det backar åt båda hållen alltså som ett V men det är rakt och man ser på långt håll. Hel plötsligt ser jag hur en liten skrutt bil får för sig att på det brantaste partiet köra om en fullastad lastbil med släp. Samtidigt som jag kommer körandes i andra branten. Jag och lastbilen lägger oss på bromsen. Och bilen hinner nätt och jämt om.
Jag och chaffisen utbyter lite himlade ögon åt den mycket okunnige
Jag menar även om man nu inte haft turen att växa upp bland lastbilar och lärt sig ett och annat kan man väl åtminstone anta att ett så stort föremål som väger cirkus 26 ton rullar snabbare än en lite skit bil på max 1 ton?

Tror jag ska gå upp till Signe nu och hämta 1...eller 2 VÄNNER boxar så jag kan sätta mig i soffan med min långfranska och avnjuta det. Juice hade varit gott också.
Bravo Äpple, apelsin och passionsfruktjuice är underbart god! Jag rekommenderar den!

Skivan har slutat snurra nu. Och alla bloggare uppdaterar inte tillräckligt ofta! Skärpning!
Sökt jobb har jag också gjort...
Det finns inga!!!


*TjingTjing*

101

Varför i hela jordens jätte varma mitt sparas inte inläggen när man råkar trycka ner sidan? Jag blir så arg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Därför kör jag kortfattat vad jag skrivit om

* fredag kines mat som smakade GOTT!
* lördag, 400 konfirmander, kram med Helene och föreläsning av Jonas Helgesson. Bäst!
* Granada! Lyckat!!
*Söndag, innebandy, Tråkigast!!! Kids som fick mig att tjuta av skratt.
*sömn brist
*inbjudan till middag i Norrland.
*Hemmagjord Pizza i Lindhult med trevligt sällskap!
Och ja, det var väl helgen!

Rubriken står för övrigt för hur många unika läsare ni var inne på min lilla sida i söndags. Totalt obegripligt!

veckan har visserligen precis börjat men jag är nöjd med den. Måndag mådde jag visserligen jävligt kasst. Men jag höll skenet uppe så mycket jag kunde, planterade lite och gjorde fint. Hade mycket fint sällskap hela dagen och drog på smilet flera gånger : )
Till sist blev det kvällsmat och jag dissade potatisgratängen och tryckte kött bit efter köttbit på gaffeln och njöt så mycket jag kunde.
I morse blev det frukost i Lindhult innan bilen fick styras hemåt.
Har inte gjort så mycket idag, har ingen motivation. de löser sig tänker jag, och vet att så blir det inte alls. jag måste börja agera, skärpa mig!!

igår fick jag sms till mitt svenska nummer. Kändes hel konstigt när hon skrev, jag har ju inte dit svenska nummer! på fb. Hur många nummer har jag? Men så slog det mig, hallalå! Jag bodde för sjutton i London. jag hade vänner där, ett liv.
Jag saknar det, absolut inte situationen och jag gjorde rätt som åkte hem. Ångrar det inte. Men jag saknar mina fina vänner, fina London, den goda goda sushin, hur hälsosam jag faktiskt var där! Man kunde ta bussen och njuta av att den alltid var i tid!
Jag vill åka dit igen, få gå på alla mina favorit ställen och njuta, Få åka runt och veta att jag inte behöver skynda hem och göra pankakor. Det skulle kännas fint, är jag övertygad om!

Har en grej till jag tänkt skriva om, men jag tänker vänta med det, iaf till nästa inlägg. För det får inte bli för mycket deppheter i ett inlägg!
Fin depp het är det dock så oroar er inte, läget är mer än fint just nu at the moment! :)

Nu ska jag äta min förmodligen tionde macka med skinka på och titta på Harry Potter och dödsrelikerna part 2 som kom hem på posten idag.

I morgon ska jag röja i huset, det är ett måste!!
jaja... hur många gånger har ni inte hört det förut??


*TjingTjing*

räkmacka

Nu kan ni lugna era sinnen, jag har betalat räkningen från Formina och mina formar ligger fint på bordet, och laxen igår smakade mycket gott! Så reklamen kan fortsätta att rulla. Dock står det att såsen räcker till fyra portioner, vilket jag inte tyckte stämde.  Nästa gång kommer det behövas två påsar!! Mycket sås ska det vara!

Idag gällde tyvärr grisens alarm mig också så jag fick jobba mig ur sängen.
Sista bussen hem satt det, vad jag förmodar ( och hoppas) var en alkis en bit framför mig. Han pratade med sin bror i telefonen och skrattade så att tårarna rann.
Det första han gjorde när bussen svängde ut från hans hållplats var dock att klart och tydligt fråga Är vi framme snart? JAg och busschauffören skrattade gott, med ans de andra rynkade på näsan, surskånkar!

När han sedan ska gå av stannar han till vid mig som sitter vid dörren
- Det var min bror som ringde, han trodde jag hade en kvinna hos mig. Fast han hade pratat med telefon svararen hela tiden! Så skrattade han lite till tillsammans med mig och pekade sedan på sitt huvud, - han är inte redigt redig!
Detta fick mig att skratta lite till.

Upprymd av detta ringde jag mor och förberedde henne för en utflykt. Vi gasade mot stan rände i lite oviktiga affärer innan det blev latte och räkmacka på Duvanders. Detta passade min lilla mage fint och sen har jag inte gjort mycket.

Igår... ja hur ska jag säga detta. Min kaviar abstinens fick motgång.
- Är det du som tagit hit kalles???!! ( Din pantade Cola HUR kunde du??!?)
-mm.. ( jag kollar på tv!!!)
- När då?
- eh.. jag köpte den i morse till mina frallor
- Jaha. Den får du ta med dig hem sen
- ha? Varför då?
- Vet du vad kaviar är gjort av?!?!?!?
JA ni förstår ju själva. Kaviar som är så gott. Det får mig att känna mig rik! inte
bara något senare, om inte innan.
- Jag ät stolt också, jag köpte inget onyttigt! inte ens Cola! ( Känner socker suget och håller på att dö)
- Jasså?
- Fast klart, jag köpte ju popcorn! :)
- Kräkljud.
- Lägg av! Äter du inte popcorn??
- De smakar ju inget!
- Amen sluta! Jag köpte smörpopcorn. (daaah!)
- hm.. ja då smakar de väl lite...lite socker sen så blir det bra!
- Kräkljud.
Popcorn poppades och saltades
- Vad gör du nu?? Äter du popcornen??
- ja.. de står ju framme...
- Hahahaha
- Vet du vad popcorn är gjort av??
- Vad tror du om mig egentligen?
- Ja... jag vet inte, jag har ju inte känt dig så länge...
Och här dog jag av skratt innan jag såg färdigt på Tracy's hämnd och hade en fin kväll. En helt vanlig torsdag!! :)
Nu är de fredag, jag satsar alla riskorn på kinamat och och tidig kväll. Lite skitsnack och framför allt fotboll ska hinnas med hos Olaussons också.
I morgon ska det tidigt tidigt rullas mot K-stad för en dag med konfirmanderna och sedan är det klackarna i taket för scotts på Granada!

Hoppas alla ni fänz får en lika trevlig helg som jag ska se till att ha!

*TjingTjing*

heroin

Mat är något fint, jag gillar fina saker. Igår åt jag köksmästarens egna köttfärsås och spagettie. det smakade mycket bra. som den lilla Spagetti tomte jag är!!
Ikväll blir det annat, ungsbakad lax med citronsås och päror till det.
Smakar det inte gott, vill jag att de slutar sänder reklamen. För på den ser det rysligt smaskigt ut!!! Så ikväll är det upp till bevis...
för att fortsätta på matspåret så sitter jag nu i soffan och tittar på Twilight. har ätit tre frallor med Kaviar på. Har fått lite dille på det. sökte egentligen morfar-korven, mariestadkorv tror jag den heter. Men neeeej då. finnns tydligen inte här uppe. inte vad mina ögonglober kunde skåda i alla fall... så jag torkade tårarna och tog och slängde ner en kalles i korgen.Har börjat kolla på Tracy's hämnd också. Attans så bra den är! och nu på disk två börjar det ju hända lite saker!

Jag förstår att ni alla undrar hur det går med min solo karriär. det har varit rätt lugnt med tidningarna, de från TV är ändå värst! Men jag har bett dem lugna ner sig så jag kan leva ett så normalt liv som möjligt.
Jag går inte i kyrkan sådär ofta, inte mer än när vi sjunger med kören kören och sen givetvis när jag är där med mina konfirmander. Men jag har två präster som är sådär lite extra bra. den ena är musiker och den andra handlar på Ica, förmodar jag.... :) anyway så kom musikern fram till mig precis innan framträdande numero deux. berömde mig och sa att jag borde sjunga i ett soule band.
Finns inget bättre än att bli berömd, huvudet sväller och jag känner mig jäkligt bra. Dock (!!) Klarar jag inte av att skämmas, att rodna in public. Så då åker defencen upp och jag muttrar tack och förmodligen om det där bandet..!!

Men varför gör man det egentligen, jag fick ju jätte fina ord, om mig och min stämma.
Gillar man nu beröm borde man ju kunna ta emot det right?
Köss i jesu namn vad internationell jag blivit med alla engelska ord. Hoppas ni kan läsa och hänga med ändå. Kan ni, kan ni ju börja nynna på. Vi hänger med, vi hänger med Så jag vet alltså!

Nu ska jag se slutet av Twilight, sen har ju ju andra och tredje filmen också att plöja mig igenom. Så sysselsatt är jag väl, so to speak! ;)

ska nog äta lite middag, spaspa-spagettie!!


*TjingTjing*

Oren

Ibland blir jag så trött på allt, eller inte bara ibland men just idag. Lilla mor gick så lätt med på kina mat och Pidde Peter också, så när jag ringer och beställer säger lilla kinesen på bandet att de nu mera har stängt både måndagar OCH tisdagar..... meh... Varför då liksom??


Så istället åt vi Fish and chips med remouladsås. Alla dessa smaker passade mina smaklökar till sådan bred grad att jag lätt rumpan vila mot stolen och la upp fötterna på kökssoffan ett tag efter middagen.
Då spelar jag upp följande konversation i huvudet:
1: Remoulad sås fy tusan så gott!
2: Ja och det är riktigt gott till kyckling också!
1: Men det är ju en fisk sås??
2: Ja kyckling är väl en fisk!      ( Här börjar jag fnissa för mig själv)
1: Nähää du!
2: Jo en flygfisk!
Nu sitter jag och skrattar så att tårarna rinner.     Mor och P tittar lite konstigt på mig innan jag ( till skillnad från snubben i OLW reklamerna) delar med mig av det roliga. Och jag skrattar givetvis hejdlös under tiden. Får liksom trycka fram orden genom läpparna. Samtidigt som jag torkar tårarna från mina kinder. Peter himlar med ögonen sådär som han brukar göra när jag skrattar åt något som han tycker är helt obegripligt, men jag ser allt hur det rycker lite i hans mungipor!
Medans mor är tyst ett tag och bara tittar på mig innan hon yttrar sig med orden. " Neeej.. du är nog inte riktigt bra." Och så börjar hon duka av.

Funderar skarpt på om jag ska ta och värme en firre till och doppa den i lite ljuvlig remouladsås ? För övrigt kan jag meddela att jag ätit en skål med kaksmulor ( även kallat START. Mycket gott och nyttigt av vad jag förstått??) och 4 mackor med kaviar på. Det smakade bra alltihopa :) Mest kaviarn.

Borde ställa mig i duschen nu, för att vara fräsch inför i morgon. Orkar inte vara fräsch, håret är inte flottigt ännu, bara risigt i nacken där jag tuperade det i lördags.... Men jag har ju det uppsatt och då syns det ju inte?! flottig, skitig, flottig, mögig, flottig, oren, flottig..... äcklig?
Nu ska ni få sluta höra på mina orenheter. Jag är trött. ska äta en fisk och gå och lägga mig. Sova gott och vakna utvilad. Ögonen hänger värre än andra kroppsdelar. orkade inte ens sätta mig i bilen och åka till kören så trött är jag hela tiden.

Igår läste jag lite gamla inlägg från London tiden, och kom att tänka på när jag sa hejdå till Mor och P på flygplatsen. Det vill jag Aldrig göra igen. Aldrig! Får magknip bara jag tänker på det, blir ledsen i ögat hela jag. Fy.
Nej, Hanna ät nu din fisk och gå och lägga dig!!!
okej..


*TjingTjing*

Bättring

Ja Mormor jag vet att jag måste skärpa mig... Men jag står helt och hållet fast vid mina åsikter, dock kan jag behöva öva på att andas tre gånger och inte balla ur direkt. Men nu råkar det vara så att det är så jag växt fram om jag får leva med det. Jag lever i stunden kan man kanske kalla det.
Så för att nu bättra mig skriver jag i korthet lite höjdpunkter från kvällen

* jag hataR Zlatan!!!!!

* Två stekta ägg och julskinka efter en två timmars lång sovstund.
*Fotbolls galan
*jag är sten cool
* Idioiterna som skriver att damfotbollen inte hör hemma på fotbolls galan på aftonbladets hemsida. K-R-Ä-K
*Kim källström :)
och jag kan nu konstatera att jag inte är fullt nöjd med detta. Jag har inte fått ta ut min ilska på tangenterna som jag vill.

Jonas Gardell skrev på FB nyss
"Sverige är ett land där vi firar jul i december, midsommar i juni och varje november ger vi Zlatan en guldboll."
Jag gottar mig åt att det finns fler som tycker som jag!


Alva jag saknar mig tokig på dig!!!! Och Sushi! Men mest på dig!!
*TjingTjing*

Guldklimt

Dagen förgylls ändå av att jag nu sitter i en skön soffa hos systrarna Olausson och tittar på sällskapsresan.

Och nyss sas det första hepåre
Man får ju inte glömma bort att vara lite positiv såhär på dagen.

Ja jag fick ju ett fint samtal också som gladde lilla mig:)

Guldklimpar finns det gott o runt mig tydligen, och det är jag glad över =)*TjingTjing*

kräks

Och nu menar jag inte på riktigt. jag vet att det finns ett finare ord, men jag kommer inte på det nu.
Jag kirrade det i natt ;)
Nu kräks jag på vår lilla tidning.... Liksom HALLÅÅÅÅÅ!!!
http://www.kristianstadsbladet.se/ostragoinge/article1571397/Korer-gjorde-resa-tillsammans.html
Ni får läsa och begrunda själva.
De var där på vår första gemensamma övning. Bilderna därifrån visade cirkus 6 av deltagarna.
Men nu tycker jag min själ och da att de gick över gränsen. Jag tänker nu öppet kritisera och fortsätta leta efter deras e mail där man kan lägga in klagomål!!
Fotografen kom under de två sista låtarna, och från där jag stod, i mitten andra raden. Såg jag bara hur hon fotograferade sin medtagna dotter(??) som var utklädd till ängel. Och tro fan.. Enda bilden från konserten i gårkväll är på ungen!!!!!!! så ser man fötterna på de främsta i kören låååångt borta.
Då tycker jag lika gärna att man kunde ha skippat att åka dit över huvud taget, ser ingen mening med det alls. Och blir riktigt besviken på dem...
Bättring s'il vous plait!!
Nu vet jag att ungen inte var hennes, och för att förtydliga. Det är givetvis inte barnets fel utan fotografen jag är pissed på! Där med basta! - Bada bastu det är hälsosamt, sa Bull.

*TjingTjing*

strålande jul!

Planen är fortfarande att jag ska ha fixat klart med huset så det är inflyttningsklart till jul. Alltså måste jag börja jobba, typ nu!
Men jag är inte helt sum utan söker inspiration mest hela tiden.
Som bara för någon minut sedan klickade jag hem lite pepparkaks formar. väldigt söta allihopa.
Hur söt är inte denna på en skala?
och vill ni också kolla runt vart jag inspireras kan ni trycka HÄR
Nu orkar jag inte inspirera mer!

Ugh

sitter och lyssnar på mitt solo. Man har ju bra service, redan fått skivan med alla våra låtar som vi sjöng i gårkväll.
Självkritisk som man är.. oj oj fan låter jag så??
Äh, ska bara skråla det ikväll igen sen e det över!!! Det har varit en pärs... mycket övningar sena kvällar och samma cd om om om igen.
Men i dididid it! Jag stod där med spotlightsen i ögat och sjöng för 164 pers, plus mig själv då.
Det är jag lite stolt över. Främst är jag stolt över att det inte hörs på rösten alls att jag skakade som ett asplöv.
Jag begriper själv att allt detta måste vara jävligt intressant för er att läsa.


I fredags var jag på Hockey igen. Och så åt jag på Sveriges billigaste korvkiosk. Gott var det, och billigt. Sen spelade Tingsryd mot Malmö. Och matchen slutade 4-3. Malmö lipade för ytterligare en förlust mot ett litet skitlag och jag skrattade.
Jag fortsatte skratta hela vägen hem, mest p.ga den fantastiskt roliga radion som spelades. Men för övrigt var det fint. Fin kväll, fint sällskap, fin fredag rent ut sagt!


Lördag, ingen sovmorgon här inte... Jag begriper det inte, när om inte på helgerna ska man utföra sin hobby??
Men frallor blev det med körv på, det var gott.
Fint sällskap fortsatte jag att ha.
Efter kyrkan blev det fika hos mormor. Och jag fick gosa lite med vargen. :)

Sen sov jag första natten i mitt lilla hus. Det var kallt och luktade lite unket men åter igen var sällskapet fint så what the plopp

Nu ska jag kurera mig, usch och fy och blä. vaknade med nära döden feeling i morse. Why? Jag som aldrig är sjuk! Bullshit!

HUR SVENSK ÄR DU?
[] Ditt efternamn slutar på -son
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[x] I din familj är ni 2-3 barn ...
[x] Du har en mamma
[x] Du har en pappa
[x] Du bor i hus
[x] Dina föräldrar är mellan 35-60 år gamla.
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[] Din familj har en Volvo
[ ] Din familj har en silver eller röd bil.
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger.
[] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[X] Du har varit i Grekland
[] Du har varit på Öland minst 2 gånger.
[] Du har varit på husvagnssemester minst 3 gånger
[] Din familj har/haft en husvagn
[x] Du har husdjur
[] De flesta i din familj är blåögda
[] Du äter inte McDonalds / pizza / tacos.
[] Du följer Allsång på skansen
12 poäng....
1-10 Du måste bli mer svensk!!
10-15 Lite för mycket utomlands va?
16-24 Hel svensk,

Har också konstaterat ATT.. när jag har Kaviar på mackan vill jag ha smör under. Jag tycker inte om att gå barfota innomhus! ute, fine inne nej tack

”Om det inte är meningen att vi skall äta djur, varför är de då gjorda av kött?”

-Homer Simpson

En klok man det där även om jag inte begriper mig på programmen.
Nu ska jag snart äta julskinka ed potatis och en fantastiskt god brun sås som lilla mor nyss lyckades väldigt bra med.

Gud så sugen jag är på en fin bit kött. Måste åka till kyrkhultar'n och äta lite black and white eller kanske en entrecote? Hujeda mig så gott!
Men Jul skinka it is just nu

*TjingTjing*

Good old day's

Jag hade förövrigt på mig min fina Österäng Hood när jag besökte Norrland, då jag nu lärt mig att de har det minst ett par grader kallare där!
Den är blåer och granner och på bröstet är det broderat  ÖSTERÄNGARE i rött och vitt. På ryggen är det loggan. Ett stort Ö med texten fest, kompetens och samhörighet Så fin kände jag mig. En gång österängare alltid Österängare!!
Då jag från Skåne talar rikssvenska (!!!!) och inte de i Norrland delar denna kunskap, vek jag mig dubbel då jag hörde de uttala det ÖSTE-rängare.
Det fick jag snabbt sota för och resten av dagarna kallades jag för Öster anhängare..... Jag och min stora trut!!!
Passade på att sno en ...
Jag, steewie och daggen
eller två bilder av Malin :)
Jag, Joel och Malin. Joel som förövrigt stod för kasedans sällskapet.


Så såg jag nyss något som fick mitt hjärta... eller jag vet inte. Gla blidde jag och jag ska lätt se den när den kommer ut till våren AMERICAN PIE is BACK!

Och samma skådespelare, såå jäkla fint!

Minstingen i familjen dissade mig idag också.... rejält.
Jag såg att han hade bubbelgum och man har ju barnasinnet kvar så jag bad snällt om ett och började blåsa bubblor. Sen erbjöd jag mig att hjälpa honom sätta på tatueringarna man får till. Jag vart ju övertygad om att man använde vatten på dem nu....
H: När jag var liten behövde man ha vatten på dem!!
E: Det finns fortfarande sådana...

Jaha...?
Nu ska det bli lite trevligt med ett vanligt kör övningspass. Bara vi i vår kör!!
På lördag smäller det, och på onsdag.. hum i morgon ska det övas för sista gången i deras kyrka.

*TjingTjing*

Sjung å va gla!

tjollahopp tjollahopp. Tjenare alla fänz!!
Hur mår ni? Jag mår bra!
Igår blev jag jätte sugen på att köpa en iPhone.. såg en App på Växjö lakers hemsida, alltså en elitserie app. Hur coolt hade inte det varit å ha då?? Uppdatera sig hela tiden, Såg att Hv71 leder och att Färjestad ligger låååångt efter, Frölunda 2. Så tabellen ser bra ut!! Skönt, nu kan jag slappna av.


I lördags slog jag klackarna i taket på riktigt, Har aldrig dansat så mycket kasedans på en kväll. Det var så fantastiskt roligt. Efter folkomröstning blev det den röda klänningen som åkte på och röda läppar till det satt som en smäck!

upp laddningen skedde i Lönsboda 4 the first time. Och det var en riktigt höjdare! Vi var alla glaá och goa när vi sedan så smått joggade mot granada.

Det var inte riktigt något ös där, men det är två gånger kvar denna terminen så jag behåller humöret på topp!!


Väl himma igen på söndagen tog jag tummen ur munnen (förfining där!) och valde tapeter till mitt lilla hus. Blev mycket rosa... Exakt hur det gick till vet jag faktiskt inte, men jag tror det kommer bli jäkligt snyggt!


Sedan hoppade jag på bussen och korsade länsgränserna mot Norrland.
I morse när jag sitter på stationen och väntar på bussen ( fem i 8!!!!) så kommer buss chauffören gå andes.
BC: Vart ska du någonstans?
J: Näsum.
BC: Ooohhh! Så är han tyst ett tag. Kom du med tåget?
J: Nej jag körde hit.
BC: Med bil?
J: Jajamensan....
BC: Men vart har du gjort av den nu då?? ( han ser lite smått panik slagen ut, ungefär som om jag lämnat den på spåret)
J: Jag ställde den på parkeringen.. ( DAAAAAHH)
BC: Ska du bara lämna den där??
J: Ja... alltså det är inte min bil.
BC: Okej.. ( ser lite knäckt ut) Hur länge har du varit här? undrar han sedan och tittar på min lilla handväska.
J: Sedan i förrgår. ( VAD VILL DU MIG?!?!?!?!)
BC: Åkej.. nä nu ska jag gå på toaletten annars klarar jag inte mig!
J: Gör du så.. fnissar jag.

Jag har skrattat åt detta ungefär hela dagen.
Det var för övrigt jag och fem till som hoppade på bussen vid tågstationen. De kände varandra allihopa och jag satt ensam en bit ifrån dem. Bjud inte in mig i er lilla grupp bara, sadister!!
De kom med tåget allihopa och jag undrade vart de skulle. En halv kilometer senare trycker de på stopp.. De jobbade alla på Ikea.....

Hemma mumsade jag och virran på mina med köpta frallor innan vi satte oss i bilen mot jämse för att lämna tapetböckerna och köpa en liten blomma till farmor som vart nästa stopp.

Hon blev så levandes glad för blomman och vi fick stjärnor som tindrade i ögonen när vi såg fatet med köttbullar på.

Men det blev en lugn tillställning. Hemfärden senare blev något mer spännande.
Jag ska då backa ut från uppfarten ur på gatan, jag stannar för en stor taxibuss och tittar sedan åt höger och igen åt vänster innan jag börjar backa igen
V: Det kommer en bil.
Jag som tittar åt vänster slänger ett öga åt höger och säger VAR?
V: är du dum i huvudet eller?? Så bromsar jag och ser tillslut den lilla gröna fula skodan som försöker smita emellan mig och häcken.
Sen hinner jag knappt ut på vägen förrens Viktor börjar mobbas.. Det blir så jobbigt då så jag skrattar så att tårarna rinner.
V: Det kommer en bil, VAR!?!?! Asså du är ju helt efterbliven! Du sitter ju och kollar till vänster vart ifrån tror du då att den kommer?! Ska jag säga åt dig när du ska växla också eller???
Någon kilometer senare:
V: Jag ska föresten av i Västanå.
J: pft! Jaha du får du gå!
Komma med krav sådär efter den totala rå mobbingen!!! icke, tänkte jag


Men snäll som jag är kör jag in i näsum och ut på andra sidan. När jag tar första infarten som är rå fel tjuter han
V: Vad ska du in här för, här ska du inte köra in!
J: Du sa att du skulle till Västanå här är Västanå, säger jag och stannar bilen bredvid den blåa skylten. Och tycker jag är så rolig att jag verkligen fick knipa ihop benen ordentligt. För att ni outsiders ska förstå kan jag förklara för er att kompisarna han skulle till bor i andra änden av Västanå. cirkus 2 km skulle jag tro från där jag stannade.
Men sen körde jag hela vägen dit ändå och innan han gav mig fingret och smällde igen bildörren han jag få ett litet leende, big time!

Kan inte begripa hur trött jag är. FOLK GÅ OCH LÄGG ER!!!!
Känns som om jag ska bli sjuk, det tackar jag genast nej till!


*TjingTjing*