Spring

Jaha kul rubrik där, är det svenska eller English? Spring, eller spring?
 
Jag syftar mest på den fysiska aktiviteten men kan för all del skriva en snutt om våren också.
Ni kommer kanske ihåg att jag skrivit om att jag börjat springa? tre gånger i veckan har jag svirat om och gett mig ut i spåren. En rutin jag hållit hårt på och som gått bra. Jag började med en runda på 2km. jag gick halva och på tillbaka vägen sprang jag så mycket jag orkade, gick när det blev för tungt, för att inte tappa motivationen. Så ökade jag stegvis. Till slut sprang jag två km och efter ett par gånger så övergick jag till en runda på 4km där jag så började om igen, gick halva sprang halva osv. Dock var en rundan så jäkla tråkig att jag tog en annan som visade sig vara 5km. Så jag började springa den vid 3km märket är jag trött och stannar för att sträcka ut mina vader som är stenhårda och gör ont. sen går jag knappt en kilometer och springer sedan sista hem. I onsdags var det exakt 6 veckor sedan jag sprang första gången, och jag mindes tillbaka på min stolthet att jag faktiskt börjat springa och att jag orkade springa nästan 1km första gången. Det var stort för mig. Mitt i allt funderande märker jag inte att jag sprungit förbi min rastplats och vips är jag på upploppet. vinnarskallen kickade in och rätt som det var satt jag på gräsmattan och lipade åt att jag just sprungit 5km i ett svep. På dagen 6 veckor efter att jag börjat!
 
Det var ett hallelujah moment.
 
Ett annat sådant är att jag ska få åka till Holland!
Yes Lite utanför Amsterdam ska jag på bröllop med min sister in law Akp. Det ska bli SKOJ!
Det blir mycket bröllop där i ett svep.
Vi åker onsdag 1/6, bröllopet är torsdag 2/6 hem 3/6. 4/6 är det bröllop i Virestad. mycket bröllop där! Har inte varit på bröllop sedan 2012. Okej jo förra sommaren sjöng vi på ett men det får knappt räknas.
och så i sommar pang 3 st!
Skoj å få klä upp sig lite,
 
Men första ska jag springa lopp. 5km genom lund. Jag är redo!!
 
Ikväll är det fredag kväll och pga lite omändring i schemat tänker jag minsann springa ikväll. I helgen ska jag träffa mina amerikanska relatives! Yay! Har reda facetime:at med dem från Oslo. Det var coolt. men blir coolare å träffa dem in personS
 
Hej då

Vi hade iaf tur med vädret!

Alltså hörrni, har ni varit ute i helgen ellooor? Det är så JÄVLA fint väder!

Något som är fint är att jag verkar ha lärt mig uppskatta det. Annars pustar jag mest när sommaren kommer lägger mig i soffan och har det lugnt å skönt i surret från fläkten. Men inte nu längre, tydligen.

I fredags hade jag min första semesterdag! Redan i onsdag kväll drog vi igång det firandet, med afterwork på Brasseriet med Anna, Emil och Markus. Torsdagen spenderade vi iväg, först en glass och prat med pappa på glass båten i Sölvesborg. Sedan drog vi vidare till Kristianstad och inhandlade varsin cykel. Och sedan mot Näsum för grillat, och provcykling. Fredag göttade vi oss sedan i solen, han med både skogsmässa och lite solande. Våra axlar var lagom röda trots insmörjning av solskyddsfaktor 30. På kvällen cyklade vi till kasen för grillat. Lördagen bjöd på ännu finare väder, jag gick upp tidigt för att kunna ta min löptur i någorlunda svalt väder. Detta hjälpte inte avsevärt mycket, utan när jag kom upp springande på gårdsplanen skrek jag VATTEN till JP som låg och fes i hängmattan. Men inte förens jag slog i gräset reste han på sig och gick och hämtade det minsta jäkla glaset vi har fyllt med vatten               .. Hur ska det gå på racedagen om han inte lärt sig langa vatten??

Efter frukost som intogs på verandan i våra gungstolar tog vi en tur till IKEA för inhandling av trädgårdsmöbler. Eftersom vi nu fått så himla fint framför huset gapade hålet för möbler tomt och vi fyllde det med 4 stolar ett bord och en bänk. Nöjda över vårt köp bjöd vi in Kasen och co för grille och invigning. Jag och Kasen skålade i Whiskey som vi läppjade i oss.

På söndagen baaara slappade vi. Och det var skönt. Sov middag i hängmattan. Det var en riktigt fint helg!

Åh just deeeet! Lördag kväll precis innan kasen kom traskande, och vi stod och njöt av utsikten över kohagen och kornas idisslande, ser vi en lite räv komma lunkande rakt emot oss! Vi följde den med spända blickar och såg hur den kom närmre och närmre. Konstigt eftersom vi stod ute pratade med varandra och hade musik igång. Efter ett tag vek han av och strök längs med ena ladugårdsväggen och upp på skogsvägen, där hade jag lilla livet på 20m och ögonkontakt. Han vände så av mot skogen och gick i godan ro. Jägarna i oss fick frispel och slängde på Milton kopplet och satte efter. Milton tog inte spåret direkt, men efter ett tag fick han upp och började dra, trotts att vi sprang så fort vi kunde. När vi kom runt kröken vid jaktstugan (fortfarande med räven i sikte för oss) började han driva och knappt innan första skallet tystnat vrålade jag och John i kör BRAAAAAA MITLON!!!! I efterhand insåg vi att det måste sett så roligt ut och framför allt borde vi kunnat skrämma ihjäl både kor och får i hagarna. Men vilken eufori! Haha, vi skrattade hela tiden tills vi insåg att nu får det räcka. Vi vände om och slängde oss på gräset i finkläderna med Milton och så fick han smörgåskorv, hans favorit! Så hade inte räv polletten trillat ner förr borde den har gjort det nu! Vi såg sedan samma räv i hagen dagen efter. Vi tror det är en ett åring som precis blivit frånstött. Eftersom han så oförsiktigt strövat runt mitt på ljusa dagen så nära oss. Ändå fint minne att lägga till i bildbanken.

I går åkte JP till Malasky, när jag kom hem tog jag därför med mig Milton på löprundan, en ny runda tog vi och den visade sig vara 5,1km. Vilket var spot on för mig som letat just den rundan. Milton sprang duktigt bredvid. Något missnöjd då denna rundan inte innehöll några diken eller andra ställen, men mycket i skugga. Hemma igen varma, tog jag trädgårdsslangen och vattnade oss och blommorna. Till middag blev det dill och citron fiskgratäng från Felix, tror den är därifrån iaf.. Go är den, fast JP tycker den är pest så passar ju fint när inte han är hemma! I em ska jag fixa frippan och sedan ta med mig mat hem som jag tänker äta på ute möblemanget medans Milton springer av sig. Jag ska sitta där å njuta som bara den, och sedan gå in och kolla semifinal 1. EUROVISION är tillbaka! Åh ser redan fram emot mina sms konversationer med Frida! Varje år höjer vi stämningen med dem!

I alla fall längtar jag just nu så sjuukt mycket efter att få sätta mig där under vårt segeltak och njuta av kvällsvärmen. Jag längtar mig tokig på det. Och det är inte likt mig att längta så! Men det gör jag. Mycket!!

 

Imorgon kommer JP hem igen, det ska bli skönt. Skönt med ordning på torpet och mat på bordet när man kommer hem! ;)