Grått sa Bull, fint sa Bill

Alltså vår hall, så rackarns snygg den blev! Som jag förutspått hoppade trappan liksom fram och blev ÄNNU snyggare! Så i veckan ska vi inreda jag å JP. Kompromissa oss fram till en lösning. Jag tror vi har en rätt så bra uppfattning om hur vi vill ha det och jag tror det kommer gå riktigt bra. Jag känner att vårt boende nu är så som jag vill ha det, det var det aldrig i det gula huset, jag försökte ändra om och lägga till men fick aldrig till de precis så som jag ville. JP Säger att så som vi har det nu också är hans stil och att han verkligen trivs nu. Jag kan dock inte förstå hur det andra huset blev inrett så som det blev, eftersom det då uppenbart inte är han stil? Han säger att han valt alla möbler själv. Men men, nu har vi det fint och det känns bra för oss båda! Nu är det egentligen bara mitt nagellacksrum som ska piffas till, jag skulle vilja ha in en soffa där eller en lite grupp i alla fall, för att fylla ut. Ser så tomt ut.

I fredags åkte vi på Hockey jag, JP å Far. Troja Ljungby välkomnade Visby- Roma, och hoppades på 3 poäng då detta skulle innebära kval till allsvenskan. 1925 själar klappade i takt till trummorna och första perioden bjöd på fartfylld hockey med en hel del chanser för Troja. I tredje perioden smällde Gotlänningarna till och satte 0-1, surt som attan men bra för matchen, då andra perioden vart mest spännande efter slutsignal då bråk bröt ut.

Målet fick dock Trojanerna att vakna till liv och de satte ett sanslöst tryck och kvitterade snart till 1-1. Glädjen visste sedan inga gränser när Troja tryckte in 2-1. De sista minuterna var sedan kolossalt spännande och nervkittlande, men Troja höll undan och vann med 2-1. Så fick vi sedan klapp i takt lite till när hemmalaget åkte ärevarv efter ärevarv runt rinken.

Lördag började jag med att ligga på en bänk och bli vacker, inte illa. Mina fransar fick ett lyft och det kändes mycket skönt, efter det hämtade jag ut vår färg och körde hem för att påbörja projekt ”renovering av fin-hall”. Klockan 12,30 nuddade första pensel taget väggen och när jag sedan till slut tog ett steg tillbaka för att beundra mitt verk hade klockan slagit 17,30 och jag då stel som en fura vaggade mot bilen. I den vrummade jag sedan ner till Anna med räkor och skumpa. Vi såg på mello och snackade skit tills vi stupade.

Söndag inledde jag med Brunch på IKEA med Lola, vi skickade iväg en lite beställning till Born Pretty Store och kände oss nöjda med vår prestation! Väl hemma vart det bara å grabba tag i penseln igen och påbörja lager nr 2.

JP den lille räven klev innanför dörren ungefär samtidigt som jag drog sista taget med rollern. Han konstaterade att det blev bra, tack sa jag. Sen frågade han om han kunde hjälpa till, med vaddå sa jag? Jooo sa han och tittade sig omkring, jag kanske kan dra bort tejpen? Är du dum i hela huvudet undrade jag då, det är ju det roligaste! Speciellt eftersom jag tejpar så Jävla bra och kanterna blir rakare än rakast, och låt mig tillägga att det inte är det lättaste i ett hus från 1800 talet där en blind man har tapetserat!

Vid halv 9 igår sjönk jag sedan ner i ett varmt bad medans JP låg i soffan och sov. Det var gotT och en timme senare fick jag dra mig upp och vidare till sängen.

Så en fullproppade med rolig helg till enda. Nästa helg tänker jag inte göra något, inte en grej. Förutom att måla naglarna. Sedan följer ju två smockade helger, en i Prag och en i London! IIhh så kul det ska bli! Och så fort tiden har gått!!

Jag tänker ändå rätt ofta att jag är glad att jag, eller vi är lite lata. Vi finner lika mycket glädje i att gå ut tillsammans en fin dag i skogen med Milton som att åka till Växjö och gå på bio. Framför allt uppskattar jag att man efter så många år ( även om vi blev det rätt snabbt) är så trygga i varandra att man klarar av att ge varandra utrymme. Vi behöver inte sitta på varandra, fredagskvällen i en varsin hörna av soffan med en öl och en cider och vi kunde inte varit lyckligare. Att vi som par klarar av vår vardag, vi trivs i den och är trygga. Vi behöver inte åka iväg en massa, hitta på grejer varje vecka osv för att fungera. Givetvis måste det ju hända något någon gång. Lite lyx, vi kanske går ut och äter en kväll eller så. Att resa är ju ett intresse vi båda delar. Johns mattas kanske av en del i och med att han reser en del i jobbet. Men en gång om året försöker vi komma utomlands. Det kan vara en dag i Köpenhamn, weekend i London eller en tur till Kivik och bada och kolla in alla äpplen.  Jag tror vi båda har börjat uppskatta att utforska Sverige mer. Det finns ju så mycket att se! Framför allt är det dö mysigt att resa med John, han är så trygg och stabil så jag som annars gärna tar täten lägger mig tryggt i lä bakom honom.  Förutom i London då, där styr jag med hela handen, haha!

Men där är ju jag hemma, så det finner han sig i. Även om han förmodligen också har koll på systemen kan jag dem som insidan av min ficka så han låter mig ta täten och det känns fint.

Summan av kardemumman är att det känns skönt att vara så pass avslappnad i sin relation att man inte behöver hävda sig, för sig själv eller för andra. Vi vet vart vi står. Även om jag ibland gärna hävdar mig lite, och kan bli både avundsjuk och trött på de som ständigt gör det. Jag vet ju inte vad de har för relation, de kanske måste göra så, de kanske är sådana personer. Jag tror det är viktigt att hela tiden tänka så, jag vet inte vad för relation de har. De vet inte vad vi har för relation. John är duktig på att påminna mig om det ibland, när jag glömmer det. Vad jag ser reflekterar nödvändigtvis inte det två personer har när de är ensamma och vise versa.

 Jag är i alla fall nöjd med att jag å John är på samma spår, det känns klokt om man ska dela ett liv ihop!

Nu har ni fått 1147 ord och nu får det vara slut på skrivandet. Ni ska snart få bilder på vår hall. Vill bara inreda först så det blir riktiga före och efter bilder! :)

Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: