De ljuger bara

Förra veckan fick jag ett ryck när Jp var iväg och började titta på Grey’s Anatomy. För er ( mormor) som inte har koll så är det en amerikans dramaserie som utspelar sig på ett sjukhus. Vi har tittat på lite avsnitt då och då och har nog säsong 1 någonstans i hyllorna. Men nu hittade jag alla säsonger på Viaplay, så jag började titta. Jag är väl medveten om att det är en påhittad serie, men som alla serie med fakta i har man utbildade och kunniga som är med och skapar fallen. Det de säger är alltså inte bara skit. Och jag njuter av att kunna följa med i deras medicinska språk, en del uppfattar jag och en hel del fattar jag inget av. Men jag fattar mer än John. OCH jag kan dra slutsatser själv! Igår tex. Så gick läkarna igenom personens EKG och den ena sa att det var en förhöjd ST kurva. Hjärtinfarkt sa jag direkt,  Och Dr McDreamy höll med! 

Lögner förresten. Vet ni hur ofta personer ljuger på ett sjukhus?. Väldigt ofta, vilket jag har så svårt att förstå. Tex så frågar jag ofta mina patienter om de har något problem med hjärtat, tar någon medicin osv. Nä säger de. När EKG sedan tydligt visar att personen haft en infarkt frågar jag igen. Tar du verkligen ingen medicin för hjärtat? ” Jo jag tar ju en liten rackare, hade en infarkt för två år sedan. Ser du de?” Varför? Hade jag visat EKG för en läkare och sagt att personen är frisk som en nötkärna, aldrig haft något hjärtproblem, hade den läkaren första sagt att det inte är sant och sedan förmodligen skickat patienten raka vägen till akuten.  För något som denna redan blivit behandlad för. Onödigt. SLUTA LJUG! 

Jag vet inte om man ljuger för sig själv eller och man skäms för vad man är. 

Jag är nog en rätt dömande person privat, men på jobbet så försvinner det. Jag känner att jag inte bryr mig. Jag gör ändå vad jag kan. Det spelar ingen roll vem du är. Mitt jobb är att hjälpa dig och då gör jag det punkt och slut.

 

En annan notis jag gjort är att de flesta gamla damerna har röda plånböcker. Summan av kardemumman är alltså att man kan åldersbestämma en person via färgen på plånboken. Känns gött, då min är svart, fast jag använder inte den. Utan min korthållare som är lila…. Ja ja inte röd i alla fall!

 Morgonens bild när tåget rullade in i Växjö 
Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: