Vi hade iaf tur med vädret!

Alltså hörrni, har ni varit ute i helgen ellooor? Det är så JÄVLA fint väder!

Något som är fint är att jag verkar ha lärt mig uppskatta det. Annars pustar jag mest när sommaren kommer lägger mig i soffan och har det lugnt å skönt i surret från fläkten. Men inte nu längre, tydligen.

I fredags hade jag min första semesterdag! Redan i onsdag kväll drog vi igång det firandet, med afterwork på Brasseriet med Anna, Emil och Markus. Torsdagen spenderade vi iväg, först en glass och prat med pappa på glass båten i Sölvesborg. Sedan drog vi vidare till Kristianstad och inhandlade varsin cykel. Och sedan mot Näsum för grillat, och provcykling. Fredag göttade vi oss sedan i solen, han med både skogsmässa och lite solande. Våra axlar var lagom röda trots insmörjning av solskyddsfaktor 30. På kvällen cyklade vi till kasen för grillat. Lördagen bjöd på ännu finare väder, jag gick upp tidigt för att kunna ta min löptur i någorlunda svalt väder. Detta hjälpte inte avsevärt mycket, utan när jag kom upp springande på gårdsplanen skrek jag VATTEN till JP som låg och fes i hängmattan. Men inte förens jag slog i gräset reste han på sig och gick och hämtade det minsta jäkla glaset vi har fyllt med vatten               .. Hur ska det gå på racedagen om han inte lärt sig langa vatten??

Efter frukost som intogs på verandan i våra gungstolar tog vi en tur till IKEA för inhandling av trädgårdsmöbler. Eftersom vi nu fått så himla fint framför huset gapade hålet för möbler tomt och vi fyllde det med 4 stolar ett bord och en bänk. Nöjda över vårt köp bjöd vi in Kasen och co för grille och invigning. Jag och Kasen skålade i Whiskey som vi läppjade i oss.

På söndagen baaara slappade vi. Och det var skönt. Sov middag i hängmattan. Det var en riktigt fint helg!

Åh just deeeet! Lördag kväll precis innan kasen kom traskande, och vi stod och njöt av utsikten över kohagen och kornas idisslande, ser vi en lite räv komma lunkande rakt emot oss! Vi följde den med spända blickar och såg hur den kom närmre och närmre. Konstigt eftersom vi stod ute pratade med varandra och hade musik igång. Efter ett tag vek han av och strök längs med ena ladugårdsväggen och upp på skogsvägen, där hade jag lilla livet på 20m och ögonkontakt. Han vände så av mot skogen och gick i godan ro. Jägarna i oss fick frispel och slängde på Milton kopplet och satte efter. Milton tog inte spåret direkt, men efter ett tag fick han upp och började dra, trotts att vi sprang så fort vi kunde. När vi kom runt kröken vid jaktstugan (fortfarande med räven i sikte för oss) började han driva och knappt innan första skallet tystnat vrålade jag och John i kör BRAAAAAA MITLON!!!! I efterhand insåg vi att det måste sett så roligt ut och framför allt borde vi kunnat skrämma ihjäl både kor och får i hagarna. Men vilken eufori! Haha, vi skrattade hela tiden tills vi insåg att nu får det räcka. Vi vände om och slängde oss på gräset i finkläderna med Milton och så fick han smörgåskorv, hans favorit! Så hade inte räv polletten trillat ner förr borde den har gjort det nu! Vi såg sedan samma räv i hagen dagen efter. Vi tror det är en ett åring som precis blivit frånstött. Eftersom han så oförsiktigt strövat runt mitt på ljusa dagen så nära oss. Ändå fint minne att lägga till i bildbanken.

I går åkte JP till Malasky, när jag kom hem tog jag därför med mig Milton på löprundan, en ny runda tog vi och den visade sig vara 5,1km. Vilket var spot on för mig som letat just den rundan. Milton sprang duktigt bredvid. Något missnöjd då denna rundan inte innehöll några diken eller andra ställen, men mycket i skugga. Hemma igen varma, tog jag trädgårdsslangen och vattnade oss och blommorna. Till middag blev det dill och citron fiskgratäng från Felix, tror den är därifrån iaf.. Go är den, fast JP tycker den är pest så passar ju fint när inte han är hemma! I em ska jag fixa frippan och sedan ta med mig mat hem som jag tänker äta på ute möblemanget medans Milton springer av sig. Jag ska sitta där å njuta som bara den, och sedan gå in och kolla semifinal 1. EUROVISION är tillbaka! Åh ser redan fram emot mina sms konversationer med Frida! Varje år höjer vi stämningen med dem!

I alla fall längtar jag just nu så sjuukt mycket efter att få sätta mig där under vårt segeltak och njuta av kvällsvärmen. Jag längtar mig tokig på det. Och det är inte likt mig att längta så! Men det gör jag. Mycket!!

 

Imorgon kommer JP hem igen, det ska bli skönt. Skönt med ordning på torpet och mat på bordet när man kommer hem! ;)

Kommentarer
Postat av: mormor

Som sagt, tala om semester. Mer än en månad faktiskt!!

2016-05-10 23:17:01
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: