smart lopp

Hej svejs i lingonskogen.

Har jag berättat att jag anmält mig till ett lopp? Yesbox jag har betalt pengar för att få springa en runda genom parken i Lund. Mest för att jag en dag kände nä, nu jävlar får det vara nog. Kollade lite på PT gym å sådär, men nä det vill jag inte lägga pengar på. Så fick jag komma till det tunga beskedet att jaaa.. springa kanske vore det bästa. Tråkigt. Men jag införskaffade mig en bok för att få upp viljan lite, lära mig hur jag ska lägga upp det för att inte stöta på motstånd direkt och vilja sluta.

Loppet är på 5km. Lagom start tyckte jag. Det är om 9 veckor så till dess ska jag kunna springa det, är tanken. Loppet har jag mest gjort för att då har jag ett mål, jag kan inte skjuta upp det mer för det kommer ta tid att ta mig från där ja är nu till att jag kan springa så långt utan att dö på kuppen. Och jag skulle skämmas ihjäl om jag kom dit och inte orkade springa! Och i så fall har jag betalt 300kr i onödan och det är jag alldeles för jävla snål för!

I måndags började jag på mitt schema, som jag så fint gjort i excel. Bockade av dagen och fyllde i tiden. Ikväll är det dags för träning två. Kommer bli svett, men jag ser fram emot att få bocka av en dag till!!

Igår var jag på syn undersökning efter jobbet. Mormor har tjatat på mig i ungefär hela mitt liv  att jag måste kolla upp det. Gick ju på en del undersökningar som liten glutt men då låg jag på någon gräns, såg sämre på ena ögat men ja vi skulle avvakta typ.

Igår kom jag in i Smart eyes snygga butik i Växjö och tog i hand med Hanna, yes Hanna. Hej Hanna. Hej Hanna!

Jag fick räkna pluttar jämföra och tycka till, läsa högt och peka ut bokstäver.

Du har ett brytningsfel på båda ögonen, berättade hon när undersökningen var slut. Du behöver glasögon, sa hon sen. Phhhjjuuu, sa jag. Sen skulle man välja bågar, det gick inge bra och jag la därför benen på ryggen och sprang mot tåget. På lördag tar jag med mig expert hjälp i form av Therese och besöker smart eyes i Kristianstad, i hopp om att bli klokare. Mormor har bestämt att jag ska ha två par. Jag är med henne på det. Ett par vanliga, enkla. Och ett par roligare. Till fest typ. Jag är ju en fest prisse! På jobbet tipsade de om solglasögon. Ahhh det hade inte jag tänkt på. Men det använder jag ju inte såååå mycket. Och om ifall jag inte kan bestämma mig mellan två bågar är det ju roligare att ha två vanliga!

Ja ja, Jag fick prova läsa lite med ett par provisoriska glasögon med min styrka i och Oj så klart och fint det blev! Det känns också bra att mina ögon inte ska behöva anstränga sig så hårt längre. Och de då inte ska ge mig sådan jävla huvudvärk. Win win!

Förresten här är en bild från loppet!

 

Kommentarer
Postat av: Mormor

Ja, inte kan dom springa så särskilt fort i den utstyrseln, så det ordnar sej nog!

2016-03-30 16:46:37
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: