Huseby

Som ni kanske minns så skrev jag för ca. 2 inlägg sedan om att jag var på Huseby julmarknad och sålde polkagrisar?
 
I alla fall stod jag där i fint förkläde i 8 timmar och lät mina bihålor öppnas upp till max. Tack pepparmint!!!
Kameran hade jag med, och jag förmodar att jag användt den flitigt då den numera är alldeles klibbig, och luktar polkagris.
 
Så nu ska ni få se på bilder på mina kompanjoner!
 
Här är polkagrisarna:
De tre musketörerna!
Vårt stånd, i slottsköket- status!!
Man kokar vatten, socker och ättika till 148 grader och sedan häller man upp det (  detta fallet) på en duk som ligger på en marmorplatte. Plattan är nödvändig för att smeten ska kalna, så att den går att bearbeta. Man häller lite åt sidan där man blandar i röd karamell färg. Och i den vita häller man i ett kryddmått pepparmints olja.
Den vita massan bearbetas och man drar den tills den till slut drar ihop sig.
Sedan lägger man den röda massan runt den vita och snurrar.
Sedan klipper man de snurrade stavarna i lagom bitar. 
Ett måste är sedan givetvis att smaka de helt nygjorda grisarna!! Smakar A OK.
Vill man sågärna smaka nygjorda, men inte har turen att känna några som är skolade i denna ädla konst kan man enkelt värma köpta i mikron i 5-10sekunder.
Ibland stämmer inte ögonmåtter, eller så vill saxen inte sammarbeta helt enkelt!
Här höll vi till, och kön ringlade sig oftast ut hit!
 
Bilden på slottet it self får avsluta min bild orgie. I hörnet till vänster höll vi till.
 
 
 
 
 
Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: